Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.




tirsdag 28. september 2010

Ta tak i dine UFO….

…. på en strukturert men leken måte. Dette er noe Medeas Värld har begynnt med og som hun i sin tur har fått idèen av hos Maria. Dette er vel noe som de fleste strikkere sliter med, en kurv med UFerdigeprOsjekter. Selv har jeg ikke bare en kurv hm….

Da Maria vil ha orden på tingene sine så har hun satt opp noen regler som skal følges, disse adopterte jeg med en gang.

  • Som UFO räknar jag ALLA projekt startade innan idag.
  • Jag måste inte arbeta bara på detta projekt, men ge det lite omsorg vid varje tillfälle jag sätter mig ner hemma och handarbetar. Det skall vara roligt att vara med garn.
  • Jag kan välja att inte fortsätta med projektet, men då måste jag ge bort det, repa upp det eller något annat så att det inte finns kvar i UFOkorgen.
  • Jag måste inte göra klart projektet under vecka.
  • Veckans UFO får inte vara samma projekt 2 veckor i rad, men jag får givetvis jobba vidare på projektet parallellt med mitt nya veckans UFO.

Hver uke skal jeg vise frem mitt ukeUFO och på söndagen får vi se hva som skjedd.

Da jeg fra 1 Oktober skal prøve meg på mysteri socks så kan det hende at det blir litt mye på en gang. Men har jeg om så bare strikket 3 runder på en UFO en uke så har det tross allt gått fremover. Kanskje jeg får tatt opp noe og brukt garnet til noe annet eller gitt bort noe som jeg ikke blir og strikke meir på = rydding. Rydding er bra!

Jeg gir dette et førsøk, muligens at det for min del sku kalles for mnd UFO. Jeg trur at tar jeg nå tak i en UFO uansett om det blir hver uke eller hver mnd og presenterer dette her så blir det nok minsket litt i hvertfall for som Maria skriver så er det en god følelse når man blir ferdig med noe.

Noe annet som jeg er med på er Julegavealongen og der har det vært magert fra min side nå et tag. Jeg håper det slepper etterhvert for det er en bra idè. Jeg må skjerpe meg. En ferdig UFO kan kanskje i samme slengen bli et tilskudd til julegavealongen, det må vare lov!

lørdag 25. september 2010

Kjole til lillesøster

Dette var et mønster jeg likte veldig godt. Mønstret er enkelt og følge og jeg liker det at når du er ferdig og strikke så er det ikke noen montering. Mottaker har fått den og jeg håper at den blir likt og brukt fremover. 

013

 

011 

Knappene som jeg brukte til kjolen er noen som jeg selv har kledd med stoff. Og lage knapper selv var artig, att de nå endelig blir brukt er ju kjempebra. Syns at de passet perfekt til denne kjolen.

Nå til litt informasjon om mønstret.

mønster: Kjole til lillesøster av Tora Frøseth.
strl: 18 mnd
pinne: 2 1/2
garn: Rauma,  Baby garn.  Farge B64.  Brukte  120 gram.

Var litt spent på om målan sku bli riktig da jeg atter en gang strikket noe i et annet garn en det som var angitt i mønstret. Da jeg var ferdig og målte såg jeg at det stemt eksakt etter mønstret.  JIPPI!

Feiring av 1 årsdag

 

002

Her er kjolen pakket in og kortet er ferdig. Nå far vi i bursdag. Julie hade bursdag igår men vi har feiringen idag.

003

 

005

 

torsdag 23. september 2010

Mysterisocks 2010 - Socktober

Ny mysterisocks på Ravely starter nå 1 oktober.

Mysteriesokker har jeg prøvd før og førdelen med disse var att de blev ferdige, begge to. Jeg er fortsatt ikke blitt noen sokkestrikker men skal prøv meg på et nytt mysterie. Da det starter den 1 oktober så vet jeg ikke så mye om sokkene enda så vi får håpe jeg ikke gir opp ved første ledtråd.

Jeg har et garnnøsten liggendes, dokk ikke like ekslusive garn som jeg ser mange andre ( på ravely) skal bruke. Dette blir perfekt for sokker som blir strikkede i oktober da fargen ser ut som lyng. 

012

Garninformasjon:
Navn: AUSTERMANN, fashion and style. Step.
100 gram: 420 m.
Strikkefasthet: 30 m på 10 cm.
Pinne: 2 1/2 -  3
Innehold: 75% virgin wool , 25% nylon.
Med Alo Vera og Jojoba Øl.

Ettersom min mor og jeg kjøpte dette garn samtidlig i sommer så måtte jeg bare ta en tlf hjem for og høre om hun hade brukt garnet eller om hun hiv seg med på dette. Det er alltid greit og ha noen man kan ringe til hvis man står fast.

007

Ønsker dere en fortsatt fin torsdagskveld : 0)

søndag 19. september 2010

Noe nytt

Så var det strikkingen sin tur. Jeg er ferdig med “kjolen til lillesøster”. Den skal nå vaskes og knapper skal syes i. Den blir en gave nå i september, er litt spent på størrelsen. Bilder kommer etterhvert.

Jeg har begynnt på et nytt sjal, Clothilde. Denne har jeg sett på flere ganger på og igår bestemt jeg meg. Mønstret kom i hus, garn hadde jeg liggendes og så var det bare og sette igang. Jeg har vært inne hos we be knitty,hun har strikket en variant av denne sjal som jeg syns er så fin. Denne har Mirre Vire og strikket. Jeg har tenkt og gjør på denne måten og begynte så vidt igår,har derfor  ikke så mye og vise frem enda men her kommer et bilde.

014 Informasjon om garnet finnes her i et tidligere innlegg.

Som ni ser så blir det et høstsjal. Fargen er helt nydelig og garnet er tynnere en det jeg pleier og strikke i men jeg trur det blir bra.Spennende!

 

Medeas værld  skrev om dobbelstrikking på sin blogg. Dubbelstikkning har en egen side her. Har sett og hørt om det før men nå skal jeg undersøke denne siden litt meir. Hade vært artig og prøve.

Hva gjør jeg ellers? Sliter med photoshop, jeg har aldrig lært meg dette skikkelig. Jeg vil prøve og lag nytt bilde overst på  blogggen min. Bra at man da har en søster som man kan ringe og få hjelp av, bare dumt at jeg ikke klarer og huske ting. Må nok ta en tlf til, hmf.

 

lørdag 18. september 2010

For en høstdag

Det er en nydelig høstdag ute idag. Jeg har sånn lyst og strikke men det må nok vente litt, nå må jeg få det  litt fint ved inngangspartiet. Jeg fikk ryddet og plantet litt nye planter i krukene.

høst

 

søndag 12. september 2010

Ordning og reda..

stædning på fredag, som man sier på svenska. Her har jeg dokk brukt hela helgen på stædning.

Det begynnte med en ønske og en idè om IKAEtur. Jeg satt og skrudde sammen alle hyller og bord helgen etter vi kom hjem fra Haparanda.

016

Etter at allt var oppe måtte jeg få litt hjelp med og feste hyllene i veggen, vi har et gammelt hus hvilket betyr skjeve golv og vegger. Nå sitter hyllene som de skal og allt skal inn på plass. Dette blir en drømm.

Her kommer før og etter bilder!

008

013 Som dere ser så blev dette plassen for strikking og hekling. Gutten sin kommentar til denne hyllen – “ mamma, det er som og komme inn i en garnbutikk”. Jeg mangler noen inndelere til hyllene som hade vært bra egnet til garn, disse var de givetvis fri for når vi var og handlet. det får bli en annen gang.

009

022 Dette blev plassen for skrivebord/pc og kortlaging. Hmm trenger en krok til mine strikketøysvesker.

011

014 Når jeg skruet sammen hyller satt gutten min og byggde lego som han fikk av oss, han var ikke med på turen men var hjemme med farmor.

023 Dette blev plassen for litt av hvert. Overste delen er for akvarellmaling og under er det diverse hobbybøker og filmer/spill. Dette er ju og plassen for playstationspill. Hvis noen lurer så er ikke den røde gardinen til høyre til et vindu, der er det en inngang til loftet på tillbygget du kan se gjennom vinduet.

026Vi fikk med oss denne lampen fra IKEA. Her kommer mann opp trappen fra stuen.

024Denne gamle sekjsjonen blir med videre da vi trenger den oppbevaringsplassen vi kan få. Tanken er at den skal bli malt hvit, da blir den og passe litt bedre inn.

025 Bordet er nytt men som dere ser så er ikke stolene det. Vi var fullpakket i bilen når vi for hjem så det var ikke plass til noen stoler.

Det jeg nå vil endre på etterhvert er stolene, noen nye lamper, male seksjonen hvit og nytt golvteppe. Jeg er kommen nesten i mål og jeg er såååå fornøyd. Hvilket oversikt jeg har over ting og så ryddigt det ser ut. Nå er det bare og ta i bruk.

torsdag 9. september 2010

Ribbevotter

Etter at jeg såg Annepålandet sine ribbestrikkede votter  første gang så fikk jeg lyst og strikke disse. De hadde havnet i glemmeboken min men jeg blev påminnet da hun kom med en liten historietime om disse (eller damen som laget boken) og en oppskrift. Når jeg i tillegg såg att hun hade brukt Sandnes Alpakka garn, som jeg hade i mitt garnlager, bestemte jeg meg for att nå skal jeg begynne på et par. Det er høst og begynner og bli en annen luft ute så snart kan man ha bruk for disse.

029

Jeg går for den stripete varianten med mansjett.

 

Bursdag

Idag har min vennine, jobberkompis og hobbykamerat Marianne(kjært barn har mange navn) bursdag. Jeg stakk innom og gratulerte henne med dagen rett etter jobb idag.

Gratulerer med dagen !!!

Jeg fikk lagd ett kort igårkveld og valgte da givetvis lilla som er hennes favorittfarge, eller i hvertfall en farge som jeg vet hun liker veldig godt.

031

Som dere ser så fungerer 4 stk maskemarkører her som litt av pynten på kortet.

Da Marianne akkurat som jeg er veldig hobbyintressert så fant jeg ut att sammen med maskemarkører kunne et presentkort på smykkestein i Bodø kanskje falle i god smak. Hun liker bla og strikke/hekle og lage kort og på smykkestein finns det litt av hvert og velge imellom.

Heldigvis, hvis hun vil kjøpe garn, så er det denne uken og neste,tilbud på allt av garn i butikken,  25 % .  Dette var dagens reklame. Løp og kjøp!!!!!!

 

onsdag 8. september 2010

Nupereller

Da har jeg innhandlet en skyttel  og noe garn som jeg trur jeg kan bruke. Var på biblioteket og lånte noen bøker men trur nok jeg skal spørr om litt veiledning fra noen på jobben som gjort dette førr. Blir nok et tak til jeg hiver meg rundt men nå har jeg ting i hus.

montasje nuperell

Dette kan bli spennende.

søndag 5. september 2010

IKEA..

….= flatpakker.

Har ikke så mye tid til blogging men jeg må vel skriv litt om hva det er jeg holder på med. Jeg har vært på IKEA og handlet, nå skal jeg få orden på mine hobbyting. Tema er oppbevaring.

Har i helgen skrudd sammen 7 hyller 1 bord og fikset en lampe. Nå skal  vi se om jeg kan få allt på plass og ikke minst få bort det som stod der fra før.  Til nå har jeg ikke haft noen plass til mine ting, poser med garn i kotten og esker overallt på loftstuen.

Forhåpentligvis blir ikke bare jeg fornøyd men og mannen og sønnen i huset. Mannen i huset kan nå åpne døren in til kottet uten og riskere og få allt garn over seg, sønnen i huset får dele den nye “loftstuen” med meg,  jeg hobbylerer og han spiller playstation.

Bilder kommer etterhvert!

 

lørdag 4. september 2010

En virkbok ser dagens lys.

Annika på bloggen VIRKVERKET kommer ut med en heklebok og releasefesten er idag, så alle dere som er i og rundt Stockholm ta en tur dit! Ønsket at jeg var litt nærmere da hade jeg farit innom en tur. Denne boken ønsker jeg og utforske så derfor er jeg med på konkurransen hennes.

365 saker du kan sløjda  har Annika bidragit med mønster på monsterbokmerken. Dette må jeg prøve, et lite og  nett prosjekt. Det finnes meir smått og godt på bloggen hennes stikk innom og ta en titt!

 

Når vi nå var inne på dette med hekling så fikk jeg en bok i posten igår. Denne kom fra en av mine søstrer, Tusen takk!!!. 

Søstern min har nettopp blidd tante og da fikk jeg se en kjempesøt kanin som hun heklet. Dette kommenterte jeg givetvis for henne og vips så kom bok posten.