Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
søndag 22. januar 2012

Søndagskaffe

“Gamle” naboer hva tilbake i byen på besøk og tok en tur innom. Dette hva kjempekoselig, vi savner disse nabone veldig da vi fant på mye sammen.

Vi måtte ha noe å by på til kaffen og  da vi hadde mange epler hjemme så ble det naturlig å fikse en eplekake. Hadde lyst å prøve en ny oppskrift og denne gang falt det på Eplekake a`la Trines matblogg, som den nå heter hjemme hos oss.

***

IMG_5387

Eplekake a`la Trines matblogg

  • 125 gram smør eller margarin
  • 125 gram sukker
  • 125 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 3-4 epler
  • en neve mandler
  • 2 ss brunt sukker
  • 1/2 ts kanel

Ha alt det tørre i bakebollen, og smuldre dette sammen med smøret (som er delt i små terninger). Knekk eggene oppi en liten bolle og visp de sammen med en gaffel. Røres raskt inn i smørdeigen. Røren skal være ganske løs.

Smør en springform, ca 24 cm i diameter. Glatt ut røren i formen og ca 1 cm opp langs kanten.

Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Del de i båter og stikk disse ned i røren. Dryss på sukker, kanel og strimlede mandler. Stek kaken på nederste rille ved 200 grader i ca 25-30 minutter.

***

 

Da jeg hva litt i tvil om alle ville ha mandler på eplekaken så kuttet jeg dette ut denne gang. Til denne kake satte vi frem vaniljeis og vaniljesaus, fritt valg!

Nå hva jeg kommen godt igang og hadde lyst å prøve en kake til. Denne jordgubbskaka har jeg funnet her hos Søta saker. Dette er en herlig blogg med mange go`saker.

***

IMG_5393

Jordgubbskaka

Enkel og varierbar, bytt ut jordgubbarna mot noen annan favoritfrukt eller smaksätt med citronskal, vanilj eller kakao om du heller vil det.

50 g smelt smør/margarin
2 egg
2 dl sokker
2 3/4 dl mel
2 tsk bakpulver
1 dl melk
ca 2 dl jordgubbar (frysta eller ferske)

Smelt smøret/maragrinen og la det svalna. Visp sammen egg og sokker. Rør sammen vetemel och bakpulver for sig og rør ned i eggblandningen. Tillsett det smelta smøret och melken under omrøring. Häll i en långpanna med bakplåtspapper (ca 30 X 20 cm). Stick ner jordgubbar med jevne mellomrom i hela kakan. Stekes i 175 grader i 30 minuter. Skjær i ruter och server med is eller vaniljsaus.

***

Dette ble en trivelig og smaskig søndag. Koselig besøk og noe godt til kaffen, det kan ikke bli bedre!

Etter og ha spist kake for ihvertfall to uker fremover, så hva det tid for sofakroken og strikketøy. Tenkte å bli ferdig med Thermisen idag, men….  Her hva det noen som virket og like Thermisen min veldig godt.

IMG_5395

Da återstår bare og ønske dere en fortsatt fin søndag og en fin ny uke med mange muligheter!

 

Pernilla

5 kommentarer:

gyldenkron sa...

Mmmmmm, deilige kaker. Jeg har også hatt kake i dag, rullekake. Med valnøtter, vaniljekrem og sjokoladebiter.
Ha en fin uke

Trulte sa...

Flotte kaker!! Katten din er prikk lik en av våre ;) -og vår er også glad i strikketøyet mitt...
Kos deg videre med både baking og håndarbeid :)

trinemamma sa...

Ble sulten jeg :-)

Petronella sa...

Nam nam - Du frister med kaker. Kanskje jeg må bake i morra =)

byLivA sa...

Mmmmm, elsker eplekake! Denne så riktig så deilig ut :-)