Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
mandag 26. juli 2010

Sommerstrikk

I sommer har jeg fortsatt og ta av mitt bomullslager. Det har til nå blidd 9 stk kjøkkenkluter.

Jeg har like fort som jeg lagd di, gitt de bort.

Har ikke vært flink til å ta bilder så dette er de jeg har.

mønster:  Første varv 1r, 1v og tilbake strikkes alle rett. Jeg la opp 50 masker og strikker så jeg får et mål på ca 20x20  cm. pinne:  3, eller den pinnen som passer din strikkfasthet.       garn:  Mandarin fra SandnesGarn.

 

Så har jeg og begynnt med noe nytt og denne gangen til meg selv.

Denne strikkes i et garn som heter Blend banboo, 70 % Bamboo og 30 % Bomull. Et herligt garn og strikke i fra HJERTE GARN. Planen er og strikke litt lengre ermer, vi får se hvor langt garnet rekker.

 

004 

Jeg håper innderlig att denne blir bra, hade vært kjedelig om den ikke passer.  Med min fart (og været) så blir den kanskje ikke tatt i bruk i år, men neste sommer?

Så nå strikker jeg alltså på kjøkkenkluter, hvit jakke, og to forskjellige sjal og allt dette er til meg selv.

søndag 25. juli 2010

Turvær i helgen?

Med en rask sjekk på yr.no på fredagen så kunne vi se att det såg ut til at det skal bli fint vær i helgen, da blir det nok en tur.

Ventet med spenning på go’været som sku komme og passet da på og bruk ventetiden til litt bak av kladdmuffins og litt strikking av forskellige ting. 

Kladdmuffins fant jeg oppskrift på her hos Hannes lille verden.

Disse er veldig enkel og lage og såååå gode. Min sønn blev storfornøyd når han kom hjem og kjennt lukten i huset.

046

Kladdemuffins - 30 stk.

4 egg

6 dl sukker

4 ts vaniljesukker

8 ss kakao

3 dl hvetemel

200 g smør

Smelt smøret. Pisk eggene lett sammen og rør inn sukker. Tilsett deretter de øvrige ingrediensene. Rør godt til alt er blandet.

Muffinsformene fylles halvfulle med røre.

Stekes ved 225 grader i 8 minutter. Ikke vær fristet til å la det stå lenger, dette er nok.

***

 

Våknet på lørdagen til sol. Herlig, det blir tur!

Vi pakket og for over til Kjerringøy, idag sku det bli tur opp til ett vann og det med fiskestenger.

003 Det var ikke opp hit vi sku gå men åhh hva fint det er, måtte bare ta et bilde.

009 På turen opp såg vi denne litt mystiske figuren sitte og studere oss.

016Dette tre stod der som et kunstverk.

022 Oppe ved vannet.

 023Til tur hører bål.  Og bålkaffe skal visstnok være helt topp, selv er jeg bare tedrikker.

026 Vi fikk fisk men for og bli helt mett så blev det litt pølser og.

 

045

En herlig dag på Kjerringøy!

 

torsdag 22. juli 2010

Nye stempler.

I ferien var jeg hjemme i Sverige. Denne gang fant jeg ut at jeg sku ta meg en tur til Magnolia sin butikk i Borås. Sagt og gjort.

Jeg kan ikke vært på det store shoppinghumøret, jeg kom ut med en lite godteripose. Jeg er for tiden inne i en periode som omhandler garn garn og garn, antagelig derfor litt beskjedent oppfylld godteripose i butikken.

096

Disse stempelmotiven er nå de siste tilskudden i min samling.

021

Som ni ser så er nesten alle i en sjanger,tema - mat.  Planen er og bruke disse  til feks invitasjon til et kakeselskap, bursdag eller lag en oppskriftbok.

Hade jeg farit dit til butikken nå så hade det sikkert blidd helt andre stempler og flere.  Nå fremover så blir jeg nok og ta et besøk til denne butikken de gangene jeg er hjemme i sverige, jeg har nemelig ikke sa langt dit da.

Hva gjør man ……

….på sin første frionsdag etter ferien?                                                        Planen er klar men blir det noe gjort?

Jeg var inne og leste på bloggen ” TRINES MEKTIGE MATBLOGG” og fikk sånn lyst og bake noen kjeks hun hade oppskriften på. Kjeksen blev til og forsvant, mums! 

Tranebær og sjokolade hørtes godt ut men da det ikke fanns tranebær i hjemmet så blev det med bare sjokolade og dette til stor glede hos gutten i huset. Han var villigt med og bakte , kanskje han blir baker/kokk når han blir stor. 

kakebakekolasje

*** 

Litt brødbaking blev det og. Godt ferskt brød til kveldsmat.

 

Ringt og pratet med min mamma, der hjemme koser de seg fortsatt i sommertemperaturer på ferien sin. Vi har planen klar for neste gang vi treffes, da skal vi vekstfarge garn. Dette husker jeg fra da jeg var liten. Da vi for til bestemor og bestefar(der mine foreldrer bor nå) blev det noen ganger til att vi plukket diverse planter som vi hev oppi en stor gryte og kokte opp, etterpå oppi med garnet og røre rundt. Det blev mange fine garner.

Nå må jeg lage nøsten av mitt garnhespe så jeg kommer litt nærmere et nytt strikkeprosjekt.

Garnvinde eller nøstemaskin finnes ikke i dette huset, jeg har ikke trengt det før. Da tar man det man har.

001 Garnvinde…

013 Og det rosa til høyre i bilde – nøstemaskin.

Når min sønn senere kom og satt seg i stolen og fungerede som motor så gikk det litt fortere. Det er klart, jeg skjønner di som kjøper seg garnvinde og nøstemaskin, det er ju sikkert litt enklere en dette.

nøstenDa var det ferdig, klar til bruk.

 

søndag 18. juli 2010

Nytt garn i huset

Når man ikke strikker så kjøper man heeeerligt garn til nye prosjekter.

(bildet er lånt fra månestråle, det viser garner som de har til salgs i nettbutikken tULLiBaLL, herlige farger)

tULLiBaLL er en nettbutikk med fristendes garner. Ja, det fristet virkelig til storkjøp men det blev ikke så. Jeg kjøpte en hespe i en farge som normalt ikke pleier og befinne seg i mitt garnlager, Rust.

Bestillte garnet den 14 Juli og igår låg det en pakke i postkassen.

                     009 

010I pakken låg garnet, en velduftende lavendelpose og en liten hilsen. Koselig!

 

I en tynn tråd: Rust

20% silke og 80% superfine merino ull.
Fargen er varm og varierer fra orange til brunt, med spor av rødt og lilla.
Et hespe veier 100 gram og har 800 meter.
Anbefalt pinnestørrelse:2,5-4

 

 

Hva skal jeg nå bruke dette garnet til?

Jeg hadde i utgangspunkt ingen plan det var bare det att det var sååå fint, jeg bare måtte ha det. Nå trur jeg at jeg ser før meg et sjal, det blir nok fint.  Da er det bare og finne akkurat det sjalet.

Jeg har strikket 2 stk Multnomah sjal så det er nok en stor sjanse for at det blir dette igjen, jeg syns det er en bra oppskrift med fint sluttresultat.

  

torsdag 15. juli 2010

En smak av sommer

Graderstokken er nyinhandlet da den gammle viste – 17.9. Nå står den på + 15.9 og vi er fornøyde i sommersolen. Etter og ha brukt mange dager på og pakke opp og få ting på plass etter ferien våknet vi litt til liv idag. Jeg har legat på alle fire i blomsterbeddene og fått rensket ut litt av det som ikke skal være der.

Jeg tok inn litt rabarbra og satt det på ett oppkok med en gang. Rabarbrasuppe skal det bli.

Oppskriften jeg bruker er en som ligger inne på TRINES MEKTIGE MATBLOGG, en kjempefin matblogg.

Rabarbrasuppe

6 rabarbrastilker – ca 600 gram
1 vaniljestang (kan også droppes, ble ikke brukt i originalen fra 70-tallet)

8 dl vann

ca 300 g sukker

2 ss potetmel

0,5 dl kaldt vann

008

Skyll og skrell av det grøvste "skinnet" på rabarbrastilkene og del stilkene opp i biter.Kok opp vann, sukker og vaniljestangen (som er splittet i to på langs). Legg i rabarbra, kok opp og la suppen trekke i ca 15 min, til suppen har fått en fyldig konsistens. Smak evt. til med mer sukker. Rist sammen potetmel og kaldt vann i et ristebeger el og tilsett i en tynn stråle under omrøring i den varme suppen. Kok opp og trekk kasserollen til side og avkjøl.

Tips: Ønsker du å lage rabarbragrøt, bruk dobbelt så mye potetmel. Vaniljestangen kan eventuelt erstattes med en kanelstang.
Kan serveres med vaniljeis, vaniljekesam, stivpisket krem – eller som den er, varm eller kald.

014

Mmmmmm det smaker himmelskt!!!!!!

Jeg har rabarbra igjen men veit ikke enda hva jeg skal gjøre med den.

Nå må jeg gå ut og nyte solen og varmen, hvem vet hva som skjer imorgen.

onsdag 14. juli 2010

Der var ferieturen i Sverige over.

I år blev det tidlig ferie og det er første året siden jeg flyttet til Norge at jeg har feiret svensk midsommer. Dette blev gjort ved kysten hos en av mine søstrer, der treffede vi allesammen i familien og hade en fin fin helg. God mat, jordbær, lek og dans rundt midsommerstangen. Her har jeg samlet litt bilder fra første delen av ferien.

midsommer 2010

Etter 3 uker i sol og varme i Sverige kom vi hjem hit til Norge, litt kallt. Vi har haft det sååå fint, heldige med været, treffet familien, slappet av og koset oss hele tiden. Vi har på 3 uker haft 1 dag med regn og den varmeste dagen var det 31 grader(det er litt mye for min smak).

Vi har farit på kors og tvers i Sveriges land og besøkt søsken her og der. Vi var en tur i Væstervik, min fødselsstad og litt av en pærle. Det var den rette plassen og feire min bursdag og det var likt vær som den dagen jeg kom til verden, sol og varme.

Vy över Västervik

Traff på en klassekamerat, vi hade ikke sett hverandre på mange mange år men kjent igjen hverandra det gjorde vi. Det må bare bety at vi holder oss veldig godt, ikke sant?!

***

Min mor er noen ganger med sin kjeramik på messa el marknader mm og en gang traff hun en dame som lagde noen utroligt søte og veldig spesielle hus. Etter å ha vært inne på hennes blogg så måtte vi bare ringe og høre om vi kunde komme til hennes butikk. Etter besøket så ville vi begynne med masse forskjellige ting, man blev så inspirert av og komme dit og se på allt. Jeg handlede givetvis noen ting.

Et Villa Villerkulla hus hade jeg bestemt meg på forkant at jeg ville ha, hun hade et i butikken og det var rosa, det blev med hjem. Jeg har og bestillt et hvitt med navnet Fagervika på da plassen der vi bor heter det. Et sydd hus og en skilt blev og med hjem. Er det ikke nydelig!

(jeg har lånt disse bildene hos søtt og nøtt da mine bilder ikke blir like fine.)

Både jeg og mamma blev sååå inspirert av allt det fine att vi for og kjøpte pensel og farge for å trene oss og skrive med pensel som Helen gjør. Dette var ikke så enkelt skal jeg si. Gå inn og se på bloggsiden hennes og bli inspirert, søtt og nøtt.

Min søster ringt hjem og fortalte att en snigel funnet veien inn i hagen deres, dette går ju ikke ann tenkte mamma og jeg. Inspirerte som vi var så lagde vi et skilt som vi håper at sniglene leser.

291

Jeg har mer og vise fra ferien min men det får bli i neste innlegg.

God sommer til dere alle!