Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.




mandag 30. august 2010

Kortoppdrag

Dette blir et kort litet innleg. Det er nå lenge siden jeg har lagd kort. Så fikk jeg et spørsmål om jeg kunne lage et konfirmasjonskort,dette sa jeg  ja til og her under ser dere resultatet.

Jeg hva først litt usikker på hva jeg sku bruk meg av for farger, jeg er vant til å lag disse korten på våren. Tilslutt fallt valget på et litt mørkere kort i lilla.  Jeg syns det blev bra. Jeg håper det faller i smak både av den som bestillt og den som får det.

010 Vanlig kort på 15x15 cm.

013 Vers og plass for penger.

 

011 Pynten på baksiden har flere funksjoner, holder båndet på plass og litt reklame for meg selv.

 

onsdag 25. august 2010

En fridag med mye innehold

Har lagd handleliste til kommende IKEA besøk. Skal jeg omsider få litt oppbevaringsplass till allt av hobbyting??!!                             Jeg glær meg! Det er ikke det enkleste rommet og møblere da det er lite veggplass og bruk seg av, men hyller skal det bli, både ståendes og liggendes ved kneveggene. Hvordan det blir seendes ut veit jeg ikke, bare jeg kan få plass til allt og få det litt meir oversiktig så blir jeg fornøyd.                                                             Mannen i huset sa idag att når vi en gang får garasje skal jeg få overta den fullisolerte boden til hobbybod. Dette høres så bra ut at jeg må få skreven det ned, egentlig sku jeg fått det tinglyst hi hi, han skal ikke glem hva han har lovet. Håper vi får garasje snart, men med så mange prosjekt vi har på gang for tiden så tar nok dette flere år. Ja, da har jeg ihvertfall laaaaang tid til planlegging.

*** 

Idag har jeg tilbringet en god tid på blogg besøk og via via på en eller annen måte så havnet jeg hos Luna Dsign. Du bare gå inn og besøk bloggen hennes. Hun lager noen helt utroligt artige Lunafigurer. Nå har hun en konkurranse der man kan vinne en av disse. Hvis jeg vinner så ønsker jeg at Spirello skal flytt  inn hos meg.

Ikke bare fallt jeg for utseendet men for beskrivelsen på hvem han er.

Namn: Spirello

Djur: Kanin

Särskilda kännetecken/färg: Rödvitrandig med en röd ring runt ena ögat. Gula detaljer och blommor på benen.

Längd: 17 cm (sittande med öronen inräknade)

Bra att känna till: Glassen är uppkallad efter honom och inte tvärtom, eller hur var det nu?

Han kräver mycket kärlek!

***

Jeg fikk omsider tid til og rydde og vaske litt hjemme. Hva er vel koseligere en og pynte opp med litt blomster fra hagen etterpå.

 009

***

På kvelden stillte jeg som hylende supportermamma  under kampen til min sønn. At det går ann og bli så engasjert av noe som man førr ikke haft intresse for.

Når kvelden kom og kveldsmaten, nybakte rundstykker, spist hva det godt og krype opp i sofan med en kopp te, strikketøy, lys og bare kjenne grønnsåpelukten i neseborene. Jeg er av den gamle skolen som vasker med grønnsåpe, sånn skal det vare. 

 

mandag 23. august 2010

Hobbyprat om reservedeler og annet

Her skjer det ikke mye nytt. Jeg holder på med de samme prosjektene som i forrige innlegg. Det har nå blitt 10 nye ruter i heklingen. Dvs tilsammen 20 stk.

Kommen litt lenger på “kjole til lillesøster” har jeg og. Jeg skjemmes for og si det men jeg klarte alltså det store og strikke feil på kjolen. Det endte opp med att jeg begynnt helt på nytt. Kjedelig, men det kan jeg bare ha når jeg av en eller annen grunn finner ut att jeg skal hoppe over et økningsvarv i de repitisjonene jeg sku strikke.

Ellers så må jeg bare si GRATULERER til alle de gale strikkende folkan som klarte og sette verdensrekord i strikking i helgen. Vil du lese meir om dette så besøk Vibedille på bloggen Tante gal.

Så kommer vi til avsnittet om reservedeler. Det  er mange som har et ekstra hode hjemme men jeg har ikke sett noen som har ekstra føtter. Min mor kom over et stativ med føtter etter at det blev solgt unna noen ting fra en gammel butikk. To av disse føtterne blev med meg hjem. Nå er di vasket og ser rene og pene ut, ja mine ser vel helt ok ut di og. Men og stå så høyt på tå det klarer jeg ikke.

003

Her er mine + reservene. Da jeg har ont under høyre fot så lurer jeg på om jeg skal ta den ene i bruk. Hi hi. 

Hvor mye disse blir brukt gjenstår og se ettersom jeg ikke er så rask med sokkestrikking. Men det blir et artig innslag i min hylle i  hobbykroken, som jeg forhåpentligvis får en eller annen gang i fremtiden.  Har nå endelig bestemt dato til IKEA tur så vi får se hva vi får med oss hjem derfra. Nå vil jeg gjerne ha et reservehode og, det kan nok trenges så jeg ikke strikker feil igjen. Får kanskje skaffe meg et fra panduro.

tirsdag 17. august 2010

Kjole til lillesøster ……….

det er navnet på mønstret som Tora Frøseth har lagd, finnes her.

002

Denne kjolen strikkes oppifra og ned og i ett stykke, det betyr at det ikke blir noen sømmer etterpå. Jeg hade bestemt meg for og strikke dette prosjekt i det garnet som stod i oppskriften men atter igjen måtte jeg gi meg der for Hifa superwash 4 fantes ikke og få tak i her i Bodø. Så det blev som det oftest blir, bruk av annet garn, det er bare og håpe på at det blir like bra. Jeg kjøpte Rauma babygarn i bringebær rød farge. Er litt spent på sluttresultatet.

Hva gjør jeg ellers?

085

089

Det skjer ting, men det tar tid og bli ferdig når jeg holder på med så mye. Det er ikke så artig og blogge halvferdige ting men, men. Jeg var på nille og fant noe Gjestalgarn som jeg nå har begynnt og hekle med. Ikke helt de fargene jeg tenkt meg men dette blir en prøve. Jeg har tidligere skrevet om African Flower og jeg er godt igang har snart 10 stk ferdig. Aner ikke hvor mange jeg trenger til en veske, kanskje mellom 30, 40 stk, men det er vel bare og hekle på.

søndag 8. august 2010

African Flower

Har nok og hold på med men det er alltid artig og prøv noe nytt.

Jeg har vært innom noen, for meg, nye fine bloggsider min inspiration og Heidi Bearser. Her var det mye fint bla denne heklede African Flower. Dere som er innom her og leser veit att jeg ikke hekler så mye, men jeg vil. Nå har jeg kjøpt en ny fin bok som dere ser i mitt forrige innlegg. Den er full med fine mønster men det var givetvis på bloggen jeg fant det som jeg ville prøve ut først. Med hjelp fra tutorial fra, min inspiration her og Heidi Bears her så kom jeg meg igjennom min første African Flower.

 african flower

Jeg var så ivrig att komme i mål at jeg glemte helt av garnendene under selve heklingen, det blev noen tråder og feste etterpå.

Jeg brukte meg av det bomullsgarn jeg hade hjemme, mandarin petit og brukte heklenål 3.0 (grønn og brun).  Nå er det ihvertfall gjort, ikke helt bent og pent men ferdig. Nå må jeg ta avgjørelsen om jeg skal handle inn garn og begynn og hekle noen heksagonruter som jeg kan sy/hekle sammen til ett eller annet til slut. Har lyst men da blir jeg kanskje og velg et annet garn med litt glans i trur jeg. 

Jeg måtte prøv med ett annet garn og, Gjestal 8/4 Baby Bomull (Blå,gul og rød). Jeg lurer på om ikke dette garnet egner seg bedre hvis man skal lag en veske (som jeg trur jeg skal gjøre).  Gå in og  se på en av de fine veskene som min inspiration har lagd.

 

onsdag 4. august 2010

Bøker førr og nå..

Det er fortsatt noen som leser bøker. På noen av bloggene jeg besøker kommer det et litet boktips av og til. Jeg ønsker jeg kunne finne roen til å lese igjen. Planen om å lese bøker finnes hos meg og det kan man se på soverommet der alle innhandlede bøker står på rekke og rad. 

Når jeg fikk en MP3 spiller i julegave for to år siden begynnt jeg med lydbøker. Man kan gjør så mye annet samtidlig som noen  leser boken for deg. Lydbok er nok kommet for å bli, det passer liksom meir inn hos oss idag i vår travle hverdag. Men jeg savner egentlig det og lese en bok.

 

Det er ikke det att jeg har slutttet å lese helt ,for det beste jeg veit er høytlesingen for sønnen min på kvelden. Jeg sku helt klart ha tenkt meg å lese inn lydbøker, det må vare en drømmejobb.

Jeg prøver og få sønnen min intressert i bøker, vi går ofte på biblioteket. Jeg kan ikke gå forbi boksalg uten at noen av de blir med hjem. Bok i julegave, bursdag eller bare for vi må ha noe nytt og lese i på kvelden.  Det skjer ofte at jeg kjøper bøker som er fine, bøker du kan bla i uten att du nødvendigvis trenger å lese allt som står.

Når jeg var liten blev jeg lest for eller fortalt eventyr for. Jeg hade en dobbeltdekker (en svær kassetspiller for to kassetter) kjøpt for lommepengene mine. Denne hade jeg  under (så mye under som det gikk ann) hodeputen med barneeventyr på kasset, dette sovnet jeg til var kveld. Trur jeg kanskje har lært opp sønnen min der, men nå er det eget litet anlegg på rommet ved siden av sengen og det er CD.

Noen eventyr har jeg funnet opp gjennom åren og jeg har så smått begynnt å skrive det ned for att det kan være artig å ha. Man begynner vel bli opp i åren og kan glemme etter hvert.

Bøker er bøker men jeg må innrømme at lydbøker er en finurlig ting.

 

Nå har jeg handlet bøker igjen. Denne gangen startet det med att jeg kom over en strikked genser som heter Backward cabel pullover på Ravely eller her på alliums blogg. Denne gensern likte jeg godt og da jeg fant ut att oppskriften fanns i en bok som og blev omtalt som veldig bra så var det ikke langt till netthandel på tannum.no. Jeg fant fort boken og givetvis noen flere bøker som jeg kunne tenke meg .

bøker Bøkene er kommet og jeg er lykkelig.

P.D James er en forfatter som jeg liker veldig godt. Tillbud, jeg kunne få Wassmo hundre år for 98 kr ved bestilling og da jeg husket att  Hannes lille verden hade omtalt dette som en god bok så takket jeg ja til dette. Nå har jeg med andre ord mye og kose meg med.

 

søndag 1. august 2010

Chocolate chip cookies

Da jeg var innom Fru Dahl så kjøpte jeg to glasskrukker til kjeks og da måtte jeg bake litt. Jeg har bakt kjeks igjen men etter en ny oppskrift.

 

kjeks 2

Chocolate chip cookies

1.  
280 gram hvetemel
1 tsk bakepulver
1 tsk salt
1 tsk vailjesukker
   
2.  
230 gram margarin
170 gram sukker (røres hvit)
170 gram brunt sukker (tilsettes)

Blande 1 & 2 sammen  godt.

Tilsett:  
2 egg
2 plater grovhakket kokesjokolade

Settes med skje på bakepappir. De sider ganske mye utover, så ha god plass imellom.

Stekes på 200 grader i ca 6 minutter.

 

Så kan det gå …….

…når ikke banderollen er på.

Jeg sku strikke til julegavealongen, isskrapevott. Østlandsgarn og pelsgarn stod det i oppskriften. Jeg visste jeg hade østlandsgarn i mitt garnlager. Leta frem 3 nøsten med det jeg trudde var Østlandsgarn. Etter en tur i vaskemaskin viste det seg at det ene nøstet var Østlandsgarn men det uten banderoll på var noe helt annet. Bare halve votten blev tovet, misslykket med andre ord. Ja, ja så kan det alltså gå når ikke banderollen er på.

Bedre lykke neste gang, har nå startet på ny.