Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.




lørdag 27. februar 2010

I kveld……

….skal jeg få med meg litt av OL, curling. Etter stempling og kortlaging i det siste skal jeg bruke litt tid fremfor tv:n med strikkepinner og garn utover kvelden,natten.

Det er og på tide og finne på hva jeg skal strikke til julegavealongen i Mars. Februar var ferdig litt tidlig i mnd og jeg klarte ikke å vente til slutten av mnd med å blogge resultatet, som ni ser her.

Nå har jeg mye garn hjemme som jeg skal prøve å bruke til neste prosjekt, har lyst å strikke en lue, vi får se hva det blir til.

Over til OL og strikking. Heia Norge!

fredag 26. februar 2010

Pyssel-uken er over.

Besøket har nå kommen seg hjem til Sverige igjen. Det var nok en litt spennendes hjemtur da det er snøkaos hjemme, problemer i trafikken. Noen time seiner en tenkt var hun hjemme igjen og jeg må bare si takk for besøket, det var kjempekoselig.

Det har vært en koselig uke med pyssel og litt OL,irriterendes nok  uten vann men vi har klart oss bra. Det var kjempeartig å ha besøk og det satte litt fart på “kortpysslingen” min.

022 Det er kaos før man får lagd noen kort, alt skal frem og enda ser man ikke alt her.

 

024  Det er første gang jeg strikker med tandpikere.

 

026

 

028 Disse øyestikkerne finnes i et stempelsett som er kjøpt på TreL. Min syster kjøpte dette men siden måtte jeg og ha det.

 

029 Noe blev lagd med stempler som var tatt med fra Sverige.

 

030

032 Dette kortet er lagd med noen stempler som jeg fått av systern min til bursdag et år. Man har et rutsystem som man siden kan stemple i med forskjellige motiver. Etterpå er det fargelagt med promarkers.

 

ny 019

ny 020 Åhh, jeg syns disse er så søte. Det er ikke mine stempler men de finns å kjøpe på TreL.

 

ny 021Dette er et bokmerke. Man trær det over hjørnet på den siden man leser på .

 

Nå skal jeg kose meg videre med litt OL i kveld. Heia Norge og Sverige.

tirsdag 23. februar 2010

Hjemme fra fjelltur

Turen på fjellet er over og vi er kommen hjem, det blev en kall og derfor snar tur. Det er bare det at vi kom hjem til et hus uten vann. Vi har gått tilbake i tid og hakker hål i isen for å få vann.

002004Før jeg for fikk jeg en liten pakke i posten, jeg vannt en trøstpremie hos HILDES-HEKLE-STRIKKERI-HURRA! . God duft i en liten pose og fire nydelige knapper fra hennes butikk.

Når jeg kom hjem så hade jeg vunnet hos Annepålandet som har hatt en trekking da hun feiret flere forskjellige jubileer på bloggen sin. Det ser ut til at jeg har vinnerlykke under dette OL.

Da dette med vannet skjedde så har det ikke blidd så mye gjort på hobbyfronten. Får komme sterkere tilbake.

fredag 19. februar 2010

Hobbybesøk fra Sverige

Da har min syster kommen på besøk fra Sverige. Jeg har tatt fri fra jobb så nå koser vi oss. Vi sitter med lim pappir farger mm……. og her kan dere se hva vi har gjort til nå.

ny 006

Her har jeg begynnt med min “perm”

ny 023 ny 022

I disse permene er det en oppbevaringslomme. Den røde skal sønnen min få og i hans lomme skal det ligge kort med multiplikasjonstabellen på . Jeg skal ta bilde når den er helt ferdig med innehold. Dette er noe som som min syster er flink til og nå lær meg så vi får se om det ikke blir flere av disse.

ny 015 Her ser vi det vi laget til nå. Kort, bokmerke og “oppbevaringspermene”.

Vi tar nå en liten pause fra dette og tar med oss strikkepinner og garn til fjells.

002

Ønsker dere en riktig fin helg!

søndag 14. februar 2010

Mors- og alla hjærtans dag mm……

 

008 Da det er alla hjærtansdag (som vi sier i sverige) idag så ville jeg  lage noe til guttene mine. Det blev sjokoladehjerter i fin forpakkning. En pose til sønnen min og en til gubben, satte de frem til frukosten imorges.

  017Snyft, snyft!

Ilag med dette nydelige kort, fra gutten, min så fikk jeg bodylotion og ansiktskrem som jeg så sårt trengte. En fin bukett med roser fra gubben. Etter den uvanligt tidlige søndagsfrukosten var det bare og fare avgårde til de to siste kampene på fotballturneringen denne helgen. 

Så fikk jeg en hyggelig hilsen  fra Hilde på bloggen min,  jeg er så heldig at jeg vunnit en trøstpremie hos HILDES HEKLE-STRIKKERI-HURRA!  Hun hade en 4 årsfeiring av bloggen sin. Nå blev jeg kjempeglad og spent på hva jeg får i posten.

Ettersom Hilde hade feiring av bloggen sin så begynnte jeg å lure på når jeg egentlig startet med dette. Jeg gikk og såg på det første blogginnlegget mitt og der stod det….. 14 Februar 2009!  Oopps bloggen min er visst 1 år idag. Har jeg virkelig holdt på i ett år?!  Jeg husker jeg ville finne en enkel måte jeg kunne samle bilder og skrive om det jeg gjort i hobbyvei, og det var sånn det startet.  Jeg kan bare si att jeg angrer ikke et sekund på dette for det følgte så mye koselig med dette å ha en blogg. Jeg har blitt kjent med så mange fine blogger og deres eiere og fått masse inspirasjon.

Da avslutter jeg dette innlegg med og sende en liten  hilsen til alle mødrer der ute. Gratulerer med dagen!


Mor
 
Mor har gode,
varme hender
hun og jeg
er bestevenner.
Selv når jeg
er sur og lei,
er hun alltid der for meg.
 
 
 

torsdag 11. februar 2010

Julegavealong – Februar

 

Julegave_-_Along[1][1][2]

Da var endelig mine selbuvotter ferdige.  Dette blir mitt bidrag til Julegavealongen i februar.002

Mønster: Hefte fra Raumagarn.
Garn: Heilo, Dalegarn.
Pinne: 3, 31/2.

Disse blir det flere av, det er vel ingen som kan si nei til ett par votter i vintertiden.

 

***

For dere som liker å lage kort så kom jeg over noen gòbiter under bloggrunden min igår.

D001

Dette nydelige stemplet kan du laste ned gratis hos MOTIVET – inspiration blog.

 

Biljetter

Hos scrappiz kan du lade ner disse bilettene. Der er det og en detaljert beskrivelse på hvordan disse klippes ut og fikses. Bildet har jeg lånt fra scrappiz.

 

Da vil jeg ønske dere allesammen en koselig og kreativ helg!

søndag 7. februar 2010

Mina små grå svikter meg.

Jeg trur ikke hjernen min har vært helt med i det siste når jeg strikket på mine votter. Det er ikke vanskelig men nå har jeg alltså tatt opp den andre votten to ganger pga att de små grå har tatt seg pause. Nå kunne det ha vært to par votter ferdig.

Jeg får vise frem noe som noen annen har laga.

004 Vann til middagen, ja da skal det serveres fra denne kannen. Om sommeren brukes den til saft. Lagd av min mor givetvis.

Jeg må bare vise frem noe som sønnen min har laga ,med veiledning fra mormor.

ny 001 Dette er produksjonen til sønnen min til nå og jeg syns han er go. Nå har vi to saltkar og en som står til pynt med noen fine steiner i. De to bakerste laga han når han var 6 år.

ny 003 Den minste her laga han når han var 4 år og jeg syns bare den er så nydelig.

039 Det var dåp den 24 Januar og da lagde jeg dette kortet.

fredag 5. februar 2010

Frem og tilbake, like langt.

Jeg satt og strikket på min andre selbuvott i går da jeg helt plutselig oppdager att jeg strikker på min andre venstrevott.  Det er greit at jeg kan være litt klønete men jeg har ikke to venstrehender. Jeg er glad jeg ikke var kommet allt for langt, det var bare å ta opp. Sånn kan det gå.

Jeg tenkte jeg sku vise hva jeg har hjemme av mammas keramik. Idag viser jeg frem denne.

002

Hos oss så er det bare jeg som drikker te, men jeg drikker da ganske så mye. Jeg lager gjerne denne tekannen full og har den ståendes fremme. Jeg fastnet for denne tekannen en sommer jeg var hjemme hos foreldrene mine, den bare stod der i keramikverkstan og ventet på å få bli med meg hjem.  Den rymmer ca 0.75 og det er passe til meg. Nå skal jeg sette meg i sofakroken og gjøre et nytt forsøk på å komme fremover i strikkingen på selbuvotten.

Min gode venn og jobbkamerat Marianne har nå entret bloggværden. Hos Marianne får vi nok se mye fint fremover både ting laget med  pinner og garn men og noe med pappir. Jeg glær meg til å følge med på bloggen hennes.

onsdag 3. februar 2010

Solen er her og mysteriet er løst.

Da var Januar sine mysteriesokker ferdige. De sitter perfekt på foten og jeg syns de blev ganske så bra. Er ikke sikker på at perler på sokker var helt min greie, men da har jeg prøvd det og.  Jeg har ikke strikket mange sokker/lester i mitt liv men dette er første gangen jeg har et par ferdig samtidlig. Fra nå av skal jeg alltid legg opp til begge og strikke på omganger. Det er ju så kjedelig å strikke en sokk ferdig og vite at nå må man gjøre akkurat det samme igjen, syns jeg i hvertfall.

004 006

Jeg har nå prøvd, for meg, en ny måte å avmaske/sy sammen tåen på, det heter “Kitcheners stich”.  Jeg søkte på youtube og fant en bra forklaring om hvordan dette gjøres. Youtube har reddet meg mange ganger da jeg ikke skjønt meg på den engelske oppskriften. 

Jeg har nå begynnt på et par selbuvotter for julegavealongen – februar så får vi se om det blir noe meir.

 

solen 2010Så er solen endelig kommen hit, den sku ha vist seg den 29 januar men da var det dålig vær så den ventet til søndag. Det er så godt med de første strålene man ser gjennom de utrolig skittne  vinduene .

 

Jeg har funnet  en ny blogg med nydelige vintage bilder  som man kan bruke seg av Salige Lavendel.

Ha en fortsatt fin fin dag!

 

Mine første award.

Så har jeg fått min første award. Tusen takk Kari det var koselig.

Det som følger med denne awarden er å skrive opp 10 ting som gjør meg glad:

  1. Våre fine telt turer, når været tillater det.
  2. Familen.
  3. Venner.
  4. Strikking, kortlaging og annen hobby.
  5. En kopp te med noe godt attåt.
  6. Å planlegge ferien for året.
  7. Findus, katten vår.
  8. Når noen legger igjen en kommentar på bloggen min.
  9. Den første lukingen i blomsterbeddene på våren.
  10. En fin Skitur oppe i Sulis. Der vi har vårt lille krypinn, campingvogn.

Og givetvis blir jeg glad når jeg leser andre sine blogger!

Om jeg forstår riktig så skal dene videre til 6 andre boggere. Det er mange som fortjener award for sine fine blogger men jeg har valgt og gi denne til:

  • Bjørkhaga dette er familiebloggen vårres som jeg er såååå glad for att vi har. Med familien i sverige så er dette en veldig bra måte å kommunisere med varandre på. Denne går alltså til min familie men om jeg ikke tar helt feil så var det min syster M som kom med denne idèen, da blir vel denne mest til deg syrran!
  • Annepålandet som har inspirert meg mye, hun lager så mye fint og jeg liker å lese det hun skriver. Hun har og nå ilag med en annen dame fått igang julegavealongen 2010 som jeg syns er en kjempeidè.
  • Hannes lille verden. Her finner man allt mellom himmel og jord. Mat, strikking, funderinger som får oss andre til og tenk etter. Det siste inlegget var et pørsmål om vi skriver brev, for hånd. Dette gjorde at jeg nå begynnt på et brev til min besteveninne fra 1-4 klasse.
  • Tinos har en fin og smakfull blogg med bla interiør, oppussing og strikking. Mange fine bilder. Jeg blir inspirert og får mange ideèr til huset herfra.
  • Med pinner som jeg trur har med seg strikket sitt overallt. Jeg hade spørsmål og hun hade svar, det er alltid greit å kunne få hjelp når man står fast. Hun har laget mønster til pulsvarmene ,januargaven, som jeg likte veldig godt. Kan mye om garn. Fikk meg til å bite på mysteriesokkene.
  • Lera med mera. Det er takket vare denne damen att jeg finnes, att jeg er den jeg er og att jeg har dette hobby/pysselintresset som jeg har. Dette er min kjære mammas blogg. Veldig nyoppstartet blogg men dette kan bli bra. Hun holder på med mye forskjellig. Hun har en mann, min kjære pappa, som byggde om garasjen til keramikverkstad og da skjønner dere sikkert at det er dette hun brinner for, ja både sin man og keramik givetvis.

Alle som er med i Julegavealongen har fått award fra Annepålandet. Takk!

Man skal fortell 7 ting om seg selv. Jeg kjenner meg selv veldig bra så dette skal jeg nok klare.

  1. Jeg har prøvd å ha det å lage kakepynt som hobby men fant fort ut - hvem skal spise allt jeg lager? stopp.
  2. Jeg elsker te.
  3. Jeg er B menneske, sengen er best å ligge i om morgenen. Ønsker jeg vore A.
  4. Jeg er en “periodere” når det gjelder mange ting; hart eller mykt brød, strikking eller kortlaging, trene eller ikke trene må nok si att ikke trene har domminert i lang tid nå.
  5. Jeg har vanskelig for å hive ting og tang, aviser,pappirer. Kan vare bra å ha!
  6. Jeg er en rotete person som prøver å rydde i ting. Det blir ofte att jeg blir sittende fast i mimringen og legger allt tilbake igjen.
  7. Noe bland det værste jeg vet er å gå til tannlegen. Skal snart dit igjen, hu.

Denne awarden gir jeg videre til dere som er innom hos meg, tusen takk for era kommentarer. Jeg syns akkurat som Annepålandet att alle i julegavealongen 2010 fortjener denne. Jeg vil og gi denne til Kari som gav meg den overste awarden.

Bare så det er sagt, dere er så inspirerendes allesammen!

***

Så har jeg funnit frem til noen damer som har “give away” på bloggen sin. Har dere lyst å vare med i trekkingen der så se til høyre her i margen der jeg lagt link til dem.

Frk badegakk – a wee bit knitty feirer sine 3 år som blogger, dette gjør hun ved å gi bort denne hals som hun strikket. Denne halsen likte jeg med en gang jeg så den og satte den på listen over ting to do. Nå kan man alltså vinne den hvis man er heldig .

mettepip har litt candy hos seg og dette hade vært noe og kose seg med, masse fint.