Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.




torsdag 31. mars 2011

Ikke helt som jeg tenkt meg

Idag sku jeg ha et innlegg om min ferdige sjal til julegavesammstrikken-2011 for Mars, og de nye sokkene jeg har begynnt på. Nå må dette nok vente litt, var hos legen onsdag og fikk en kortisonsprøyte pga betennelse i slimpose i høyre skulder, sykemelding i 1 mnd og beskjed om og holde meg i ro. Da må jeg bare innse at det ikke blir strikking på meg på en stund fremover.  Jeg som bare har 6 pinner igjen til ferdig sjal, ja ja, må bite det i meg. Det blir nok ikke så mye blogginnlegg på meg heller, kjenner att det ikke er det beste.

Hva gjør da en strikkegal dame hvis hun ikke får strikke?? Får panikk??

Jeg satte meg ned og tenkte  på ting jeg kunne finne på.

bøker 

Jeg kan  lese, kanskje jeg blir ferdig med boken jeg leser nå, “Den siste pasienten” av P.D.James. Og som dere ser så har jeg mange bøker på vent og den neste som står for tur er “Potensgiverne” av Karin Brunk Holmqvist.

Få en orden i alle mine permer med strikkemønster, det er og noe jeg kan kose meg med. Ok, jeg skal holde meg unna strikking nå men drømme og rydde  kan man ju alltids gjøre.  Oj, hva mye utprintede mønster jeg har.

Det jeg egentlig hade haft som plan nå var dette med sokkestrikking.  annepålandet har startet opp med en liten sokkeskole. Her skal hun ta oss igjennom oppskriften på sine yndlingssokker med forsterket hæl, kilehælfelling og stjernetå. Sokker er alltid noe man trenger og dette ville jeg bli med på. Jeg har ikke kommen meg så langt at jeg har prøvd forsterket hæl, tross att jeg har fått det forklart fra annepålandet her, en gang før.

Jeg startet med en gang jeg såg at første del var lagt ut på  bloggen. Jeg prøver denne gang et garn fra Sandnes som heter Fantasy. Jeg har valgt et  fyrverkeri av en rosafarge som har litt inslag av lilla og aprikos, herligt!

vårfarger

Som dere sikkert har sett så har de siste garnkjøpen vært i skarpe farger. Lengter etter våren, ja.

 

Nå må dette bare ligg litt på vent, men jeg håper behandlingen hjelper så jeg kommer fort igang med både jobb og strikking igjen.

 

page 1

 

lørdag 26. mars 2011

Lørdag del 2

Jeg har vasket ferdig i stuen og etter middagen gikk jeg ut og hentet posten. Der låg pakken som jeg ventet på …….. garnet er kommet. Herligt mykt garn med spreke, friske vårfarger.

IMG_1239 garn

Dette er to forskjellige garntyper og det skal bli spennende og finne ut hva de skal bli. Men nå skal jeg bare nyte , se og kjenne. De blir nok liggendes og se fine ut en stund, må finne det perfekte prosjektet. Det er garn som passer utmerket til sjal så skal lete rundt litt i Ravelry og blogglandia og se hva jeg finner.

Garn: Strå
Farge: ZALO – syrlig gulgrønn.
meter per 100 g: 800 m
innehold: 20% bambus
80% superwash merino
pinnestørrelse: 2-4

 

Garn: Halvadel
Farge: 16 Juli - Petrol med hint av grønnt.
meter per 100 g: 400
innehold: 50% silke
50%  superwash merino
pinnestørrelse: 2,5-3,5

 

Nå blir det og plassere seg fremfor Tv og se på fotball, heiia Norge!

 

Lørdag

 

IMG_1217 blogg Som dere ser så er det langt fra vår ute.  Snø og atter snø, men det er bra vakkert når det ikke er uvær ute. Dette bilde blev tatt igår ettermiddag.

 

Det eneste som gjør at følelsen av vår kommer krypende er at det er blitt lysere ute, med det følger et trang av og vaske de vinduene som ikke ser ut og da kunne jeg like gjerne ta en litt større vask nede i stuen.

IMG_1228

IMG_1229

Kanskje ikke det artigeste og drive på med i helgen men jeg har ikke alltid orken i uken og da må man bare gripe tak i ønsket om og vaske når det kommer. Det blir nå godt og sette seg ned i kveld når allt lukter rent.

Mitt sjalstrikkende går ikke så allt før fort, men det går fremover. Trur jeg skal strikke 4 rapporter med chart 3 og jeg er nå på min andre.

IMG_1231 sjal

Sitter ellers og venter på at det skal komme litt garn i posten, jeg har bestillt litt nytt fra tuLLibaLL. Må vel hiv meg rundt og bli ferdig i stuen og etter det en liten tur ut kan jeg tenk meg.

Ønsker dere en riktig fin fin helg!

tirsdag 22. mars 2011

Dagens strikkemimring

Var innom annepålandet igår og der var det snakk om en kommende sokkeskole, dette skal jeg være med på. Jeg sliter fortsatt med og finne den der enkle selvklare forståelsen for  sokkestrikkingen, garn + pinner= sokker. Det finnes ju ikke noe bedre en hjemmestrikkede sokker/lester. Når jeg til hver jul ønsker meg dette  hos svigermor så må jeg virkelig overtyge henne at deter tilfelle. Hun trur ikke det er noen som vil ha hjemmestrikket lenger.

Jeg sliter alltid litt med hæl, tå, opp eller ned strikk, det finnes så allt for mange varienter og velge mellom.  Akkurat nå så har jeg to sokkeprosjekt liggendes på pinnene mine., å de har ligget der leeeeeenge.

 

Brainless.

Jeg startet på  brainless 5 Juli 2009 og blogginlegget under er skrevet, hmm... 20 Juli 2009.

 

Endelig så gikk det opp et lys!

Ja, det var på tide!

Jeg har plagets så med disse brainless sokkene men nå skjønner jeg ikke hvorfør, det er ju bare å følge mønstret.

Tusen takk til alle oppmuntrendes ord og dere som har hjelpt meg på Hobbyboden. Jeg tar kanskje litt på førskudd jeg er nemelig ikke ferdig enda men nå er det bare litt igjen.

Dette bilde var tatt igår og nå er jeg snart ferdig. Jeg kunne ikke la di bli hjemme når vi for på stranden. Kunne heller ikke vente med å legge ut bilde til de var helt ferdig. Jeg trur jeg er bitt av sokkebasillen.

 

 

Jeg veit ikke om jeg skal le eller gråte – bitt av sokkebasillen - ja ja. Disse sokkene blev og en UFO men for de blev lagt til sides så var jeg kommen så her langt. 

IMG_1205

IMG_1206Jeg syns de er så fine, må få de ferdig.

Det jeg skrev om at det bare var og følge mønstret, lurer jeg på om jeg syns det den dag jeg skal ta opp strikkingen igjen, moter meg opp.

 

 

Mysteriesokks 2010.

Hev meg med på  denne samstrikken, da jeg vet det er enklere og bli ferdig med sokkene når du får portionert ut oppskriften litt om litt., hmmm..

030Den første ledtråden kom fredag 1 oktober. Dette var ju lett, nesten for lett.

 

015Del 2 kom 8 oktober, og jeg henger fortsatt med.

 

007Del 3 er og ferdig, med litt endringer for at den sku passe meg.

 

Etter dette stopper det opp, meir blev aldrig vist på bloggen og det er enbart for at jeg helt plutselig bare la disse sokkene til sides, ååååååå ikke igjen. Men så her langt kom jeg alltså på disse.

IMG_1204 

Min erfaring med sokkestrikking er med andre ord veldig mager. De beste sokkene og strikke er babysokker, der klarer jeg og avslutte. Men jeg klarte faktisk å  bli ferdig med disse mysteriesokkene og det er jeg stolt over.

004 006

 

 

Som så mange andre så lider jeg av dette syndromet, samling av UFO er.  Hos meg er det ikke bare sokker som ligger og ser på meg rundt omkring, det er uansett, sjal votter, luer, babyjakker. Og det som de har til felles er at det er så barnsligt lite igjen. En cm her, en cm der, montering…….

Det å ha så mange UFO er liggendes innebær og at det er konstant brist på strikkepinner i huset.

Men åhh hva det er deilig og bestem seg for og ta tak i et gammelt prosjekt og få det ferdig. Som jeg skrev i mitt forrige innlegg så har jeg tatt fatt i Clothildesjalet mitt igjen, det er artig med litt hullmønster og sjalstrikking igjen.

IMG_1207Dette skal jeg bruke litt tid på idag. Men jeg ser at tiden går ifra meg, i bloggverden forsvinner tiden så fort.

Hvis det nå finnes noen flere som meg der ute, med et behov og ønske om sokkestrikkhjelp, så hiv dere med når annepålandet skal starte opp.  Da har jeg fundert nok over dette idag, nå må jeg få gjort noe.

 

Ha en riktig fin og kreativ dag allesammen!

 

søndag 20. mars 2011

Vaffel lua

 

IMG_1200 vaffel

Da denne er strikket i samme garn som den vridde halsen blev denne luen min, jippi!  Den blev godt brukt i vinterferien.

IMG_1201 vaffel

oppskrift: vaffel lue, fra Pickels.
garn: Abuelita ,tjukk Merino. Farge; mørk natur.
pinne: 5 mm
Dette var en lue som gikk raskt og strikke. Blir nok fler av denne.

Har nå nøstet opp den siste hespen med samme garn og skal se om jeg får strikket et par votter av dette.

***

Da var vinterferien over. Vi har tilbringet noen dager i campingvognen til fjells. Noen dager var nydelige med en stor varmendes sol, men når den ikke ville vise seg meir så blev det fort kallt og surt.

Jeg hade med meg strikkevesken min med litt forskjellig oppi. Det blev ikke strikket så mye da sol,skigåing og mye frisk luft tar på. Men jeg har fått strikket, variant av, Clothildesjalen frem til mønstret og funnet ut hvordan resten skal strikkes. Det er nå en god stund siden jeg startet på denne,her, så det er vel på tide og få den ferdig, skal bruke litt tid på den fremover.

***

Det var en stille dag i bloggverden den 18 Mars. Tanken gikk da til alle de trengende i Japan.

Hjelp alle de som trenger det ved å gi et bidrag til Røde kors, her.

søndag 6. mars 2011

Vridd hals

Nei, jeg har ikke behov for kiropraktor pga en vridd hals, jeg har strikket en.

286 hals

 

287

oppskrift: vridd hals” fra Pickels. Jeg har strikket  “Strikk og tøys” sin variant.
garn: Abuelita ,tjukk Merino. Farge; mørk natur.
pinner: 10, 15 til felling.
  Denne går to varv rundt halsen.

Det tok ikke lang tid og få denne ferdig. Jeg begynnte så vidt den 1 Mars med og legg opp, den 3 Mars var den ferdig strikket og vasket.  Alltså ett raskt prosjekt som jeg blir og beholde selv da det blev noen små skavanker her og der, det kan jeg ikke gi bort. Denne kan være go og ha på vinterferien.

Etter dette startet jeg med en lue i samme garn, den er ferdig men ikke tørr, det får bli neste innlegg.

 

tirsdag 1. mars 2011

Julgave-samstrikk, februar..

 

 

Denne gang blev det votter fra Tine Solheims bok Maskepi.

Denne boken kom til meg fra en bokklubb da jeg glemte og avbestille. Likte den ikke så godt til og begynne med, syns den har mye som blir litt for spesielt for meg. Etter og ha sett i den noen ganger så liker jeg den meir og meir og kunne tenke meg og prøve noen oppskrifter i den.

Så leste jeg dette blogginnlegg hos Du bedåre. Åhh hvilke fine votter sånne vil jeg strikke ,tenkte jeg. Når jeg så leser innlegget så oppdager jeg at denne oppskrift finnes i Maskepi, den boken har ju jeg. Det var bare og far og kjøpe garn på husfliden og satte igang.

Som vanligt så har jeg store problemer med min strikkefasthet, den er så forskjellig beroende på hva jeg strikker, alltså med tanke på mønster eller ikke. Dette gjorde at jeg etter nå og ha tatt opp og begynnt på nytt noen ganger sikkert kunne vært ferdig med 2 par votter.

 276 vott

 

278 votter

 

oppskrift: Maskepi av Tine Solheim
garn: Merino Ekstra Fine fra Drops Design
pinne: Det er oppgitt 4, men jeg har brukt 4,5 pga strikkefastheten.
  Det er første gang jeg bruker dette garnet og det er mykt og herlig og strikke i. Jeg merket at det etter vask blir enda mykere og “slappere” hvilket gjorde att vottene blev større en utgangspunktet, jeg sku ha strikket med pinne 4 iallefall,hmmm.
   
   

Det er ikke så enkelt og ta bilder på vottene når man har de på.

 

 

Her ligger mitt nye mitt nye prosjekt og venter, nytt garn og pinner 10. Dette skal jeg hive meg over når  jeg kommer hjem fra byens kjedelige MR besøk, dette og VM.

281 garn