Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
tirsdag 22. mars 2011

Dagens strikkemimring

Var innom annepålandet igår og der var det snakk om en kommende sokkeskole, dette skal jeg være med på. Jeg sliter fortsatt med og finne den der enkle selvklare forståelsen for  sokkestrikkingen, garn + pinner= sokker. Det finnes ju ikke noe bedre en hjemmestrikkede sokker/lester. Når jeg til hver jul ønsker meg dette  hos svigermor så må jeg virkelig overtyge henne at deter tilfelle. Hun trur ikke det er noen som vil ha hjemmestrikket lenger.

Jeg sliter alltid litt med hæl, tå, opp eller ned strikk, det finnes så allt for mange varienter og velge mellom.  Akkurat nå så har jeg to sokkeprosjekt liggendes på pinnene mine., å de har ligget der leeeeeenge.

 

Brainless.

Jeg startet på  brainless 5 Juli 2009 og blogginlegget under er skrevet, hmm... 20 Juli 2009.

 

Endelig så gikk det opp et lys!

Ja, det var på tide!

Jeg har plagets så med disse brainless sokkene men nå skjønner jeg ikke hvorfør, det er ju bare å følge mønstret.

Tusen takk til alle oppmuntrendes ord og dere som har hjelpt meg på Hobbyboden. Jeg tar kanskje litt på førskudd jeg er nemelig ikke ferdig enda men nå er det bare litt igjen.

Dette bilde var tatt igår og nå er jeg snart ferdig. Jeg kunne ikke la di bli hjemme når vi for på stranden. Kunne heller ikke vente med å legge ut bilde til de var helt ferdig. Jeg trur jeg er bitt av sokkebasillen.

 

 

Jeg veit ikke om jeg skal le eller gråte – bitt av sokkebasillen - ja ja. Disse sokkene blev og en UFO men for de blev lagt til sides så var jeg kommen så her langt. 

IMG_1205

IMG_1206Jeg syns de er så fine, må få de ferdig.

Det jeg skrev om at det bare var og følge mønstret, lurer jeg på om jeg syns det den dag jeg skal ta opp strikkingen igjen, moter meg opp.

 

 

Mysteriesokks 2010.

Hev meg med på  denne samstrikken, da jeg vet det er enklere og bli ferdig med sokkene når du får portionert ut oppskriften litt om litt., hmmm..

030Den første ledtråden kom fredag 1 oktober. Dette var ju lett, nesten for lett.

 

015Del 2 kom 8 oktober, og jeg henger fortsatt med.

 

007Del 3 er og ferdig, med litt endringer for at den sku passe meg.

 

Etter dette stopper det opp, meir blev aldrig vist på bloggen og det er enbart for at jeg helt plutselig bare la disse sokkene til sides, ååååååå ikke igjen. Men så her langt kom jeg alltså på disse.

IMG_1204 

Min erfaring med sokkestrikking er med andre ord veldig mager. De beste sokkene og strikke er babysokker, der klarer jeg og avslutte. Men jeg klarte faktisk å  bli ferdig med disse mysteriesokkene og det er jeg stolt over.

004 006

 

 

Som så mange andre så lider jeg av dette syndromet, samling av UFO er.  Hos meg er det ikke bare sokker som ligger og ser på meg rundt omkring, det er uansett, sjal votter, luer, babyjakker. Og det som de har til felles er at det er så barnsligt lite igjen. En cm her, en cm der, montering…….

Det å ha så mange UFO er liggendes innebær og at det er konstant brist på strikkepinner i huset.

Men åhh hva det er deilig og bestem seg for og ta tak i et gammelt prosjekt og få det ferdig. Som jeg skrev i mitt forrige innlegg så har jeg tatt fatt i Clothildesjalet mitt igjen, det er artig med litt hullmønster og sjalstrikking igjen.

IMG_1207Dette skal jeg bruke litt tid på idag. Men jeg ser at tiden går ifra meg, i bloggverden forsvinner tiden så fort.

Hvis det nå finnes noen flere som meg der ute, med et behov og ønske om sokkestrikkhjelp, så hiv dere med når annepålandet skal starte opp.  Da har jeg fundert nok over dette idag, nå må jeg få gjort noe.

 

Ha en riktig fin og kreativ dag allesammen!

 

4 kommentarer:

Petrinetrollmor sa...

Hei du kjære Pernilla ! Jammen er du flink å strikke sokker !! Med meg så kommer det av og til en STOPP midt i prosjektet og då må eg berre legge fra meg og starte opp med noke anna som frister meir. Etter ei stund tar eg det fram igje n og då er det som heilt nytt. Det er det som er med meg, eg likar så godt å starte på nyr prosjekt. Av og til blir "Stoppa" mine rekt opp og blir til garn til eit nytt prosjekt !

Men du store tid kor kjekt det er å strikke ! No har det vore sjal og tøfler det har gått på. Eg har bestilt med ei sokkebok og trur då eg blir bitt av sokkebasillen igjen !

Ha en riktig fin og kreativ dag du også !

ps den lua er så kjekk og god, sjalet er også fint !

Snertne sneller og små nøster sa...

Heldigvis har jeg skjønt det der med sokker, men jeg trenger fortsatt oppskrift ifht antall masker på hæl osv.... Og jeg er stort sett flink til å gjøre ferdig begge sokkene :-) Jeg driver på å stikker overknee med pinner 2,5 akkurat nå, og det tar ganske lang tid. Og så har jeg så lange bein at det ble ikke overknee til meg :-/ Blir nok så jeg selger dem....

Hadde som nyttårsforsett å prøve å ferdigstille ufoer, eller rett og slett godta at det aldri blir ferdig - og så rekke det opp. Og også gjøre ferdig ting jeg starter på....og så langt har det faktisk gått ganske bra :-D

Ha en fin dag - klem fra Siv (som ikke lengter mindre etter sol og sommer da jeg så bildet ditt)

Felisi sa...

Mange fine sokker! Og nå lurer jeg virkelig på hvor du bor som kan sitte med tærne i sanden på denne tiden av året... *misunnelig*

Hilde C. sa...

Det er mye lekkert du har startet på, så jeg håper du kommer i havn. Jeg pleier å ønske meg sokker til jul av min storesøster. Når jeg får et par blir jeg kjempeglad :-)