Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
torsdag 3. februar 2011

Julegave-samstrikk, januar ..

 

Julegaver_2011[1]

Litt forsinket innlegg, men her er det.

Denne mnd blev det et nytt forsøk på tova votter, jeg prøver og finne en oppskriften som jeg blir fornøyd med. Med ande ord så har jeg noen misslykte forsøk fra før men disse har jeg ikke vist frem her.

Hva blev så resultatet denne gang ?

Litt for store for meg men med litt justering på oppskriften så skal det nok bli bra. De sitter bra nede men blir litt bre over hånden og over tommelen. I oppskriften er det en liten økning på 4 masker her og disse kan jeg helt klart skippe. Lengden er kanskje og litt lang både på hånden og tommelen, jeg har en liten hånd.  Dette er justeringer som ikke er vanskelig og få til så jeg skal ikke gi meg, har flere nøsten med dette garnet.

021Vottene før toving.

 

025Vottene s0m nå er ferdige visede seg og passe mannen i huset, sjøvotter trengte han. Ja da er vel en julegave i boks, den blir til mannen i huset.

 

oppskrift: Funnet på  Kjerstrikk sin strikkeblogg.
garn: fritidsgarn
pinne: 5 1/2

Jeg tovet votten på 60 grader på bomullsprogram. Vasket sammen med noen håndklær og med 1 kork grønnsåpe.

For min egen del så skriver jeg ned hva jeg hade for mål før og etter toving, man husker ju ikke alltid dette. Kan tenke meg att resultatet varierer fra vaskemaskin til vaskemaskin.

  Før toving Etter toving
Total lengde: 40 cm 31 cm
Bredde nede : 13 cm 11 cm
Bredde midt på: 14 cm 12 cm
Lengde, tommel: 11,5 cm ca 9,5 cm
Bredde, tommel: 6 cm ca 5,5

5 kommentarer:

Velkommen til Petrine sa...

Hei på deg !

Det tok dessverre litt tid før eg rakk inn til deg. Kjempekoselig at du vil vere med på Giborten min. Eg er så rørt over at så mange vil vere med, og nå holder eg på med å titte innom alle sammen. Det er så GØY !

Supre votter, eg skal merke meg dette innlegget ditt, slik at eg kan titte inn når eg skal lage sjøvotter til gemalen eller svigersønnene.

Eg strikker fortsatt tøfler. Holder på å skal komponere ej. Men det er ikkje lett å få alt til å stemme. Fellinger, garnkvalitet, farger, pinner. Dei skal vere kjekke å strikke, gode å ha på..... Eg strikker og strikker, har sikkert brukt eitt års forbruk på grønsåpe....
Men det er Gøy !

Klem frå Petrine

Hemma på Landet sa...

Så fina vantar. Mysig när man kan sticka dem själv.:-) Kram Stina

Snertne sneller og små nøster sa...

Så gode de så ut til å være :-) Jeg er også ferdig med første julegave :-D Det ligger en award til deg inne hos meg.

Ha ei fin helg - klem Siv

Anonym sa...

Hei, så mye fint du strikker. Og takk for lenke til tova votter - jeg famler litt selv for å finne den optimale oppskriften på dette.

Babysettet under var så nydelig og flott pakket i den søte kofferten.

Legger meg til som følger her og kommer helt sikkert innom deg igjen :-)

duBedåre sa...

Takk for tips, sjøvotter er det garantert noen som trenger på min julegaveliste også! Supert at du har satt opp lista over hvor mye de krympa i alle retninger. Vaskemaskiner krymper jo forskjellig, til og med ulike farger av samme garn krymper forskjellig, men det er en god størrelsesindikator uansett!

Ha en fin dag!