Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
fredag 18. februar 2011

Planer for helgen.

Vi skal kose oss hjemme i helgen. Når gutten min for på skolen imorges satte jeg igang med en bolledeig. Tinos skrev for noen innlegg siden en oppskrift på boller som jeg ikke prøvd for. Jeg skal finne ut om dette er gode boller, som kan brukes til semlor i fastelaven. Da jeg er tidlig ute så forsvinner sikkert denne forsyningen for den tid men da er det vel bare og lage en til. Det blev ca 50 stk og minker allerede allt for fort.

042 bolle

1 liter melk

300 gram melis

100 gram smør

 

Kokes opp og avkjøles til den blir lunken

 

2 pk. Tørrgjær

2 egg

1 ½ kg hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts salt

3 ts vaniljesukker

2 ts kardemomme

 

Bakes direkte ut og heves 1 ½ – 2 timer

200 gr. I 10-15 min

Eventuelt egg til pensling

 

***

 

Det blir nok en tur til byen imorgen da sønnen skal i bursdag om søndag. Vi må finne en bursdagsgave, litt blomster vil jeg ha inn i huset og man finner sikkert litt meir smått og godt.

Så skal jeg givetvis strikkke, mnd bidrag til samstrikk 2011 og bursdagsgaver til neste helg. Nå er det bare og håpe på at det blir et ok vær så man kanskje kan vistes litt ute og.

048 montasjeJeg strikker nå i et nytt garn, Fin, fra Du store alpakka, det er så mykt og godt. Jeg lurer på hvordan resultatet blir da jeg tidligere har strikket prosjektet i  Drops alpakka. Bilder kommer seinere. Det er fint mykt og deilig men dyrt, 70 kr.

 

Så sitter jeg og venter på at postmannen skal komme og legg pakke i postkassen min. Jeg har jeg vunnet en Giweaway fra Fru Dahl sin blogg, det blir en produkt fra den danske leverandøren Maileg, og jeg er veldig spent på hva som kommer.  Så må jeg bare tipse om at de nå har åpnet sin nettbutikk, gratulerer!

Jeg venter på en pakke til, jeg  har bestillt garn fra Pickels shop som jeg går og venter på, med andre ord så står postmannen høyt i kurs her i gården nå. 

075 Abuelita 

Pakken fra Pickels kom i dag så nå er jeg eier av nytt garn, garn som jeg ikke prøvd før.  Jeg har så lyst og begynn og strikke men ikke idag, må prøve og bli ferdig med litt annet. Vi får se hvor lenge jeg kan vente.  Garnet jeg har kjøpt heter Abuelita Tjukk Merino, farge Mørk natur ( 2550 ) og  Pickles Silk Mohair, farge Kakao. Nå har jeg oppgaven for julegavesamstrikken –Mars klar på vent.

Håper dere alle får en riktig fin helg!

3 kommentarer:

LYKKELIG SOM LITEN sa...

Hei hei :) Ja, det er utrolig hvor godt man ser de i magen med 3D ul :) Og prinsessa, ja, hva kan man si :) Hun koser seg når hun kan pynte seg litt :)

Mmmmm, de bollene så kjempe gode ut!
Tørr i bake mine før på søndag jeg, for da spiser vi alt for mye ;) hihihi

Ha en nydelig helg :)
Klem Tina

Tino sa...

Så gøy at du ville prøve oppskriften, håper de smakte.
Så mye fint garn du har kjøpt! Jeg har gått over til bomullsgarn etter å ha strikket en haug med ullsokker i vinter, er litt lei de nå ;)
Ønsker deg en fortsatt fin helg!
Klem T

Hemma på Landet sa...

Så gott det ser ut.:-) Kram Stina