Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
søndag 27. februar 2011

Bursdagsgaver

 126 nina 

nina s

Englemaskesjal

oppskrift: Når jeg lært meg og hekle denne englemaskesjal brukte jeg meg av trinn for trinn beskrivelsen fra Felisi.
garn: Kitten mohair fra Sandnes.
heklenål: 3 1/2
  Til denne sjalen brukte jeg meg av 62 gram garn, dvs litt meir en et nøsten.
Den er ganske så stor og veldig annvendelig. Bruk den som sjal året rundt eller som skjerf rundt halsen på denne tiden, den er myk og go og ha.

Dette er nok det eneste innom hekling som jeg kan si at jeg har kontroll over. Jeg kjenner i hånd og arm etter hekling att dette er noe som tar mer på leddene en strikking så jeg kommer nok aldrig og utvi mine kunskaper eller prosjekter på dette noe  veldig mye lenger. Men jeg har en liten drøm om å kunne få til noen små amigurumifigurer eller feks denne nydelige staffluen som MirreVirre har laga mønster til, vi får se.

 

 

ninass

Pulsvarmere

Jeg hade en liten stavefeil første gang jeg skrev denne overskriften, jeg skrev pilsvarmere. Ja, hvorfor ikke, hvis man nå ikke er en person som liker pulsvarmere så kan det sikkert brukes til dette føremål og. Vi har vel sette både presskaffevarmer og annet så hvorfor ikke, hi hi.

oppskrift: Pulsvarmene Blonde av pinneguri.
garn: Drops alpakka
pinne: 2 1/2
 

Disse pulsvarmerne ser nok meir avansert ut en hva de er. De går veldig raskt og strikke. Jeg har her forlengt mine med 10 masker men kunne og tenkt noen som er enda lenger. Jeg har strikket flere par ,men som med allt annet ,ikke noe par til meg selv så dette står på listen.

120 kopptue

Kjøkkenkluter

oppskrift: Du kan finne litt forklariner og garnforslag her hos banglamarie og her,her og her hos strikk og tøys.
garn: Mandarin petit fra sandnes, enkelt garn.
pinne: 3
  Jeg har enda ikke blidd helt enig med meg selv om hva strl som er den beste. Den siste lyseblå blev ca 18 x 24 og så pass trur jeg at jeg vill ha.

Nå skal det siste fikses på mnd samstrikk så dette kan vises frem. Klargjøring til mars sitt prosjekt er og igang.

 

lørdag 26. februar 2011

Bursdagskort

To av venninene mine har bursdag i februar. Det blev lagd kort og gaver.

Nå er det enstund siden jeg lagde staffelikort så det blev det denne gang.

 nina 40 1

 

nina 40 2

130 nina 40 3

137 nina 40 4

136 nina 40 5

I utgangspunkt var disse rosene hvite men jeg har fargelagt med Disstress ink.

 

 

143 Eva Hanne 1

144 Eva Hanne 2

147 Eva Hanne 3

Hva disse damene fikk i gave får dere se imorgen.

 

Ha en fortsatt fin helg allesammen!!

 

søndag 20. februar 2011

En herlig søndag som nytes hjemme

Idag har det vært en nydelig dag, og er fortsatt. Været har vært helt topp og da må man nyte det og gå ut en tur langs veien.

007

spor i snøen

Det var ikke bare oss som var ute.

 

040 fjell

 

053 utsiktUtsikt fra stuevinduet nå i ettermiddag. Vi er bra heldige som bor i dette vakkre land.

 

 

 042 solskinn

 

052 dråper

Etter denne dagen har jeg tru på at det blir vår i år igjen.

 

Ønsker dere alle en riktig fin søndag videre!

fredag 18. februar 2011

Planer for helgen.

Vi skal kose oss hjemme i helgen. Når gutten min for på skolen imorges satte jeg igang med en bolledeig. Tinos skrev for noen innlegg siden en oppskrift på boller som jeg ikke prøvd for. Jeg skal finne ut om dette er gode boller, som kan brukes til semlor i fastelaven. Da jeg er tidlig ute så forsvinner sikkert denne forsyningen for den tid men da er det vel bare og lage en til. Det blev ca 50 stk og minker allerede allt for fort.

042 bolle

1 liter melk

300 gram melis

100 gram smør

 

Kokes opp og avkjøles til den blir lunken

 

2 pk. Tørrgjær

2 egg

1 ½ kg hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts salt

3 ts vaniljesukker

2 ts kardemomme

 

Bakes direkte ut og heves 1 ½ – 2 timer

200 gr. I 10-15 min

Eventuelt egg til pensling

 

***

 

Det blir nok en tur til byen imorgen da sønnen skal i bursdag om søndag. Vi må finne en bursdagsgave, litt blomster vil jeg ha inn i huset og man finner sikkert litt meir smått og godt.

Så skal jeg givetvis strikkke, mnd bidrag til samstrikk 2011 og bursdagsgaver til neste helg. Nå er det bare og håpe på at det blir et ok vær så man kanskje kan vistes litt ute og.

048 montasjeJeg strikker nå i et nytt garn, Fin, fra Du store alpakka, det er så mykt og godt. Jeg lurer på hvordan resultatet blir da jeg tidligere har strikket prosjektet i  Drops alpakka. Bilder kommer seinere. Det er fint mykt og deilig men dyrt, 70 kr.

 

Så sitter jeg og venter på at postmannen skal komme og legg pakke i postkassen min. Jeg har jeg vunnet en Giweaway fra Fru Dahl sin blogg, det blir en produkt fra den danske leverandøren Maileg, og jeg er veldig spent på hva som kommer.  Så må jeg bare tipse om at de nå har åpnet sin nettbutikk, gratulerer!

Jeg venter på en pakke til, jeg  har bestillt garn fra Pickels shop som jeg går og venter på, med andre ord så står postmannen høyt i kurs her i gården nå. 

075 Abuelita 

Pakken fra Pickels kom i dag så nå er jeg eier av nytt garn, garn som jeg ikke prøvd før.  Jeg har så lyst og begynn og strikke men ikke idag, må prøve og bli ferdig med litt annet. Vi får se hvor lenge jeg kan vente.  Garnet jeg har kjøpt heter Abuelita Tjukk Merino, farge Mørk natur ( 2550 ) og  Pickles Silk Mohair, farge Kakao. Nå har jeg oppgaven for julegavesamstrikken –Mars klar på vent.

Håper dere alle får en riktig fin helg!

torsdag 10. februar 2011

På pinnene akkurat nå

 

025 ny

 

019 nyDette har jeg på pinnene nå, og det er bidraget til samstrikk i Februar. Håper det blir ferdig, og att det blir et bra resultat. Kommer tilbake med dette i sluttet av mnd.

 

 

088 ny Dette er jeg ferdig med, men da det er en bursdagsgave så viser jeg ikke meir for det er på plass hos mottaker. 

 

Med andre ord så har jeg ikke så mye ferdig og vise frem her idag, men oj,oj,oj  hva mange planer jeg har. Jeg har lyst og strikke en vridd hals, vaffellue og frøkenvotter, har og flere oppskrifter liggendes på vent.

Nå skal jeg gå inn på Pickles og se på oppskrifter og garn.

 

Ønsker dere som er innom her en fortsatt fin kveld!

Award

en beautiful blogger award til meg:)

Jeg har fått en award og den kommer fra Snerte sneller og små nøster, tusen takk!

Her skal man svare på noen spørsmål og siden gi den videre til noen andre blogger.

 

* Ta opp nærmeste bok, slå opp på side 18 og finn linje 4 – hva står det der?

Det som låg nærmest til hånds var en bok som heter “sameboken”. En bok som min gutt laget i skolen og tatt med hjem men denne har langt fra 18 sider så da blir det vel denne…………………………  

-Lys har forskjellige fargetemperatur som angis i Kelvingrader, K.

* Hva var det siste du så på TV?

- Nyhetene, igår kveld, noe så kjedelig. Jeg sovnet når jeg leste for gutten min igår og dermed ingen tvkveld, eller strikkekveld.

* Bortsett fra datamaskinen, hva hører du nå?

- Har på cd “for sånne som oss” med Henning Kvitnes.

* Når du var ute sist, hva gjorde du da?

- Det var ikke den lange turen. Jeg gikk ut for og fyll opp vedkurven, her må vi holde det varmt.

* Hva har du på deg nå?

-Frusen som jeg er og med planer om og gå ut en tur så sitter jeg nå i superundertøy.

* Hvilken film så du sist?

- Den siste jeg såg må vare “Nedenom og hjem igjen”. Sønnen min og jeg satt og såg denne ilag en helg da vi sku kose oss. Givetvis da med brus og poppcorn, akkurat som på kino, ja kanskje ikke for jeg satt med en enkel tv-strikking i fanget.

* Kunne du tenkt deg å flytte til utlandet?

- Jeg trives godt her der jeg bor, i Norge. Sku jeg flyttet utomlands måtte det bli tilbake hjem til Sverige, hvis det regnes som utomlands. 

 

Det er mange blogger som fortjener en utmerkelse der ute men det er og noen av disse som vil være awardfrie. Dette respekterer jeg og vil ikke tvinge på noen en award. Derfor legg jeg denne awarden åpen til dere som er innom og leser, og legg igjen kommentar hos meg, jeg setter stor pris på dere.

 

torsdag 3. februar 2011

Julegave-samstrikk, januar ..

 

Julegaver_2011[1]

Litt forsinket innlegg, men her er det.

Denne mnd blev det et nytt forsøk på tova votter, jeg prøver og finne en oppskriften som jeg blir fornøyd med. Med ande ord så har jeg noen misslykte forsøk fra før men disse har jeg ikke vist frem her.

Hva blev så resultatet denne gang ?

Litt for store for meg men med litt justering på oppskriften så skal det nok bli bra. De sitter bra nede men blir litt bre over hånden og over tommelen. I oppskriften er det en liten økning på 4 masker her og disse kan jeg helt klart skippe. Lengden er kanskje og litt lang både på hånden og tommelen, jeg har en liten hånd.  Dette er justeringer som ikke er vanskelig og få til så jeg skal ikke gi meg, har flere nøsten med dette garnet.

021Vottene før toving.

 

025Vottene s0m nå er ferdige visede seg og passe mannen i huset, sjøvotter trengte han. Ja da er vel en julegave i boks, den blir til mannen i huset.

 

oppskrift: Funnet på  Kjerstrikk sin strikkeblogg.
garn: fritidsgarn
pinne: 5 1/2

Jeg tovet votten på 60 grader på bomullsprogram. Vasket sammen med noen håndklær og med 1 kork grønnsåpe.

For min egen del så skriver jeg ned hva jeg hade for mål før og etter toving, man husker ju ikke alltid dette. Kan tenke meg att resultatet varierer fra vaskemaskin til vaskemaskin.

  Før toving Etter toving
Total lengde: 40 cm 31 cm
Bredde nede : 13 cm 11 cm
Bredde midt på: 14 cm 12 cm
Lengde, tommel: 11,5 cm ca 9,5 cm
Bredde, tommel: 6 cm ca 5,5