En smak av sommer denne første dag i Juni. Kl er 10.15 når husmor står og rør i den ferdige syltetøyet på kjøkkenet.
Rabarbra er det som viser seg først i hagen og nå er første omgang tatt inn. Denne gangen blev det syltetøy etter denne enkle oppskriften.
Rabarbrasyltetøy
Rabarbra ca 1,6 kg Sukker ca 700 gram
Vaske rabarbraen godt, og skjær disse opp i biter på ca 1 cm.
Ha rabarbraen i en kasserolle, strø sukker over. Sett denne i kjøleskapet over natta.
Neste dag er sukkeret blitt til væske, og den er klar til og kokes.
La den småkoke i 1,5 time til den har fått en rødbrun farge. Rør om jevnlig. Ikke tilsett noe. Kjøl av
Da må jeg återgå til noen andre små syssler på fridagen min.
Ha en fortsatt fin dag!
4 kommentarer:
Rabarbrasyltetøy er nydelig.
Ønsker deg en solrik og vidundelig Juni! Klem : )
Åh! Rabarbara er skikkelig smak av sommer! Takk for tips!
Rabarbra er bare så godt. Jeg stjal med meg det som var kommet i mammas hage, det ble muffinsfyll, men syltetøy er enda bedre.
Åh, nam! Skulle ønske jeg hadde rabarbra her, men har ikke hage engang ;-)
Takk for koselig kommentar om Drømmekjolen min og garnstoppet :-D Måtte le litt av forskrekkelsen din om forsettet mitt! He he, kanskje er det en tendens at jeg begynner drømme om søm når jeg ikke har "lov" til å kjøpe garn.... Men det jeg ikke har tenkt på er om jeg skal ha lov til å kjøpe stoff eller ikke....
Riktig god søndag!
Legg inn en kommentar