Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
fredag 18. juni 2010

Noen UFO og Julegavealong for Juni.

Jeg har liggendes mye halvferdige ting i poser, kurver, skuffer, litt her og der. Da det er lenge siden jeg rørt mine strikkepinner så må jeg ikke begynn for heftig.

 

Den første ufoen jeg tok tak i var en blomsternålpute. Jeg fant to ferdigheklede rundninger som bare var og hekle sammen og stoppe med fyll. Oppskrift finnes hos vibbedille.

mønster: fannt beskrivelse hos vibbedille.
heklenål:  2 1/2 hvis jeg ikke husker feil.
garn: Mandarin fra SandnesGarn

 

Den andre ufoen var påbegynnte kjøkkenkluter. Oppskriften er en av de som banglamarie har på sin side.  Dette var enkelt og det går bra og se på fotball VM og høre på lydbok samtidlig.

mønster:  Første varv 1r, 1v og tilbake strikkes alle rett. Jeg la opp 50 masker og strikker så jeg får et mål på ca 20x20 cm.
pinne:  3, eller den pinnen som passer din strikkfasthet.
garn:  Mandarin fra SandnesGarn.

Disse kjøkkenklutene og nåleputen havner i min boks som er merket JULEGAVER.

Julegave_-_Along[1][1][2]

***

 

Så er det sommerlov for gutten vårres. De har haft samme lærer nå i tre år men har fått beskjed att til høsten blir det en ny som tar over. Lærern fikk på klassens avslutningskveld om onsdag en gave, til en gave hører et kort. Dette fikset jeg!

048

037

037 

 ***

 

Den første oppgaven på nålfiltingskurset hos ulliga gulliga saker var at vi sku lag oss hjerten og pynte disse på forskjellige måter.Vi har fått beskrevet forskjellige teknikker, hvordan man skal bruke seg av ullen og de forskjellige nålene. det var ikke allt som var like enkelt og få til men det kreves nok øvelse på dette som for allt annet. Vi sku egentlig lag fire hjerten men jeg stoppet ved to og får ta det igjen seinere. Dette er mine hjerten, ikke pyntet.

Denne ukens oppgave¨på kurset er og lage små luvnissar. De er kjempesøte og jeg ha lenge tenkt på og lage sådana.  Återkommer med resultatet. Ulliga gulliga saker har lagt ut sine luvenisser for salg her.

 

fredag 11. juni 2010

Nålfilting, ny hobby?

Da jeg har bestemt meg og prøve på litt nålfilting så hade det vært supert og vinne i denne konkurransen. Du kan vinne DVD eller nåler til filting.

Hun har startet en Webside, der kan du finne allt mulig om nålfilting, LEARN HOW TO NEEDLE FELTING.

Det er helt utrolig at det går ann å lag så mye fint med ull og nål.

Nå har ikke jeg truen på att jeg kan bli så flink men jeg skal prøv meg litt frem og er derfor med på kurset hos Ulliga gulliga saker. Pga av at jeg er sykemeldt med ont i nakken så går det ikke så fort fremover men jeg regner med og komme sterkt tilbake.

onsdag 9. juni 2010

Litt strikkeforklaring

Noen ganger virker det som om alle som strikker har begynnt karriæren sin med og lære seg strikke sokker. Det er ikke tilfellet for meg. Jeg avundes alle som når de ser att det mangler sokker i skuffen bare tar pinner  og garn og setter igang, ferdig. Det er som og høre svigermor når hun skal fortelle hvordan hun baker sitt hjemmebakte brød (mannen i huset elsker dette, men det er for meg  vanskelig og gjenskape). Ta litt av det …. og sånn passe der …… Det finnes ikke noe bedre en hjemmelagde sokker eller for den delen hjemmelagd brød. Bloggerne strikker etter en oppskrift for å få til  selve mønstret men når det kommer til hælen og tåfellingen så står det ofte  att der har de strikket sin vanlige hæl og valgt tåfelling ditt eller datt.

Annepålandet hade et innlegg om sine siste sokker der det stod at hun strikket med forsterket hæl og såle. Jeg måtte bare spørr henne om dette da jeg ikke ante hvordan dette gjøres. Og er hun ikke grei! Damen lager et eget inlegg om hvordan dette gjøres. Nå skjønner jeg det, neste gang jeg skal strikke sokker blir det med denne finurlige løsningen.

Tusen takk Anne!

 

lørdag 5. juni 2010

Hobbytips og noen flere kort.

Her er et tips på hvordan du kan lagkjøleskapsmagneter utav kapsyler.  Jeg har ikke prøvd dette selv men hvis man samler på kapsyler så kan man bruk disse til noe, gjenbruk er bra.  På denne siden fantes det mye smått & godt.

Dette bildet er lånt hos  How about orange . Her finner du og den informasjon du trenger.

 

Og her kommer noen kort.  Noen venniner som haft bursdag og da laga jeg disse. Det blev to vanlige kort på 15x15 cm.

001

010

 011

Jeg printet ut en vers fra pc:n på akvarellpappir og festet inne i kortet.

 

Nå har jeg avsluttet min behandling hos kiropraktor, dette hjalp ikke meg noe meir. Igår var jeg hos en fysioterapeut (han kan mye forskjellig så hvis hans tittel er noe annet så beklager jeg dette)  han sa til meg at dette var i utgangspunkt ikke noe muskulært men har blidd det etter hvert. Det jeg er plaget med er skivutglidning. TAKK sier jeg da, endelig etter snart 1 mnd er det noen som kan si meg hva det er jeg plages med. Jeg skal nå ha noen behandlinger hos denne mannen så får vi se om jeg eventuellt trenger å sitte  i strekk. Jeg har hele denne tiden gått og ønsket att noen kunne ta tak i hodet mitt og dra meg oppover, høres kanskje rart ut. Man skal tydeligvis lita meir på seg selv og hva man kjenner.

Jeg ønsket og kom meg ut på en tur ut i helgen og da blev det turorientering i Bodømarken. Bra og ta det idag da det imorgen blir fullt av folk i skog og mark. Imorgen er det  3 og 7 – toppstur, dette gir jeg meg ikke ut på. Det er et kjempe flott tilltak og det får sikkert ut folk som ellers ikke er ute men selv liker jeg å gå meir alene, iallefall ikke med flere tusen andre.

Så, lykke til alle dere som gir dere ut på morgendagens lange vandring!

 

Jeg ønsker alle som er innom en fortsatt fin helg!

tirsdag 1. juni 2010

Kort

Korten er kommen frem dit de skal så nå kan jeg legg ut bilder. Det er første gang jeg prøvd på og lag denne typen av kort som heter easel kort el staffelikort. Det er alltid artig og prøv på noe nytt! Jeg har sett mange fine kort av denne typen hos flere på min bloggliste.

Dette blev lagd til mamma. Hjemme i Sverige var det  morsdag nå søndag som var. Fant et fint motiv som jeg tegnet av på akvarellpappir og fargelagt med distress ink.

011

 

  018

Og givetvis et fint vers på svensk.

 

Dette andre kortet lagde jeg til min syster som har bursdag idag.  Dette er og et staffelikort og her kan vi se hvordan det fungerer. Det må vare noe inne i kortet som er opphøyet, i dette tilfelle er det bokstavene i GRATTIS. Dette støtter opp kortet.

Stempel er fra “hænglar og stænglar” og er fargelagt med distress ink.

GRATULERER !

 

002

003