Når jeg ikke kan vise frem det jeg strikker på, så får det bli tema mat i noen av mine innlegg fremover. Håper jeg ikke skremmer bort noen lesere av den grund. Jeg er minst sagt litt rotete når det handler om å ta vare på mine oppskrifter.
Her ligger det mye løse papirer, og ikke noen form for system har jeg heller. På innsiden av døren ser vi en av favorittene til sønnen min – Pannekaker.
Da jeg enda ikke klart å få system i mine oppskrifter så er det sikkrest for meg om jeg legger ut noen av favorittene i bloggen, da kan jeg alltid finne de frem. Givetvis må jeg og dele med meg av noen av godbitene til dere.
På sensommern i år fikk jeg prøvd ut noen nye friske salater som tilbehør til grillmaten. Idag legg jeg ut oppskriften på en utrolig god broccolisalat. Denne oppskriften fant jeg på MAT PÅ BORDET. Dette er en herlig blogg der du finner mye godt.
Dette er en salat med rå broccoli i små biter blandet med tørkede tranbær, ristede mandelflak og en dressing av majones og rømme.
Broccolisalat
Du trenger: | |
2 broccoli hoder | |
50 gr mandel flak | |
en håndfull tørkede tranebær (eller rosiner) | |
1/2 rødløk | |
Dressing: | |
125ml rømme | |
75ml majones | |
2 ss cider eddik (eller hvitvinseddik) | |
1 ss sukker |
Kutt opp broccoli i mindre litt ujevne biter, ikke alt for små. Mandelflakene skal ristes i stekepanne, pass på - de kan fort bli brent. Løken skjæres opp i fine biter.
Lag til dressingen og bland sammen alle ingredienser i en stor skål. Smak til salaten med salt og pepper. Salaten holder seg godt i kjøleskapet i noen dager.
Håper det faller i smak!
Pernilla
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar