Dette er en veldig frisk og søt salat som blir en herlig kontrast til feks grillmat eller kylling.
Jeg letet rundt på nettet etter noen nye tilbehør til grillmaten og fant broccolisalaten men jeg ville ha noe mer. Jeg kom over forskjellige varianter av couscoussallater. Med oppskriften til Cathrines matblogg til grunn så lagde jeg en enklere variant av denne friske og fargerike salaten.
Couscoussalat med granateple
Du trenger: | |
Ca 2 dl couscous | |
2 dl varmt vann | |
en rød paprika | |
en gul paprika | |
en oransje paprika | |
½ - 1 rødløk | |
8 - 10 tørkede aprikoser | |
et granateple | |
Dressing: | |
saften av en halv sitron | |
½ dl olivenolje | |
1ts spisskummen | |
salt, pepper |
Kok opp vannet. Ta kjelen av platen, og rør i couscousen. La den stå og trekke, og avkjøle.
Rens og del opp paprikaene og løken i jevnstore terninger. Del aprikosene i fire. Bland alt sammen, og lag dressingen.
Press sitronen. Pisk olivenoljen inn i sitronsaften i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Fordel over salaten, og bland lett.
Hvert eple inneholder ikke mindre enn 617 små, røde frø. Den enkleste måten å få disse ut, er å dele den i to. Bank på utsiden av frukten, da vil frøene ramle ut etter hvert. På denne måten får du ut frøene, men ikke hinnene i skilleveggene. Fordel halvparten av frøene i salaten, og fordel den siste halvparten på toppen, som dekor.
Granateple er en vakker frukt!
Håper det smaker!
Pernilla
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar