Det fantes ikke så mange roser igjen på busken når vi kom hjem fra ferien, men rosensukker skal det bli.
Oppskrift til dette har jeg funnet hos Søta saker.
Rosensukker
Plokk rosenblader fra en busk som ikke er bespruted. Jeg klarte å få ca 1/2 liter, dette skal gi meg 1/2 liter med ferdig rosensukker.
Begynn med å vask rosenbladene og la de ligg til tørk maks 1 døgn på et håndkle eller litt pappir(de skal ikke tørke helt bare bli av med skyllevannet).
Legg lik del sukker og rosenblader i mikser og mikse til de er godt blandet.
Legg bakepappir i en langpanne og hell ut sukkeret på denne. Nå skal dette tørk i 45 min på 50 grader. Rør med treslev innimellom.
Når sukkeret har tørket helt, ta det ut la det svalne.
Klumpene skal taes bort. Mikse eller blande for hånd.
Nå er det ferdig! Hell det opp på en tørr og ren glassburk. Må oppbevares tørt.
Da var det bare å finne en måte å bruke dette vakkre sukkeret på.
4 kommentarer:
Hei, så artig. Dette har eg aldri sett før. Kan en kanskje drysse det på desserter, kremkake eller marsipan ?
Ønsker deg en fin rosesukkerdag :))
Eg skal til tannlegen:((
Vakkert og dekorativt sukker! Blir spennende å se hva du bruker det til! :)
Vilka vackra bilder du tar! Vackraste sockerburken jag har sett! Vi har en rosensort som kan blomma om på sensommaren, så jag hoppas att dom gör det en gång till innan vintern kommer. Detta måste jag bara pröva!
Kram Malin
Hei !
Takker for bra tips, rosesukkeret må prøves.
Beklager at jeg ikke har fått svart deg før nå ang. makroner. Jeg maler mandlene i en sånn gammeldags mandelkvern, hvor man "snurrer" kverna for hånd. Og bruker 55 gr av det som er ferdig siktet.
Takk for koselig kommentar:-)
Klem fra Linda
Legg inn en kommentar