Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
søndag 7. august 2011

Bokshopping og baking på ferie

Ja da har vi kommen hjem etter mye farting rundt i Sverige. Jeg har 1 uke igjen av ferien min. Kom natt til idag og føler at jeg nå har mye å ta igjen på bloggfronten. Både å skrive selv men ikke minst å ta en titt rundt på alle era blogger og lese hva som skjedd. Jeg har mye jeg har lyst å skrive om og vise men jeg kan ikke ta alt på en gang, får dele det opp i portioner.

Jeg pleier alltid komme hjem med bøker etter ferien. Ofte maaaange pocketbøker, som nå står på rekke å rad her hjemme på soverommet og venter på og bli lest. Dette sku ikke skje denne gang. Men det er veldig fristendes å kjøpe bøker hjemme i Sverige. Det blev noen med denne gang og, men i en annen kategori. Det blev i år, fine , herlige, smaskige bakebøker. Bøker med fine bilder, herlige oppskrifter, det var bakelysten som fristet denne gang. Disse ble med meg hjem og pryder nå mitt kjøk.

 

Söta saker

Jeg har for lenge siden bestemt meg for å kjøpe boken “Søta saker”. Dette for at jeg følger hennes blogg og det hade vært artig å ha. Her har  Therésia Erneborg samlet sammen noen oppskrifter, mye av det finner du og på hennes blogg med samme navn, søta saker. Jeg blev derfor veldig glad når jeg fant den ene boken bare stå og vente på meg i hyllan. Boken har noen fristendes oppskrifter som skal prøves, og ikke minst er det en helt underbar bok å bla i. Nydelige bilder!

♥♥♥

 

Äppelkaka och andra äppelfavoriter av Jon Hansson/Camilla Sjödin

Her i denne boken finner man et 30-tal oppskrifter med eple. Eplekake og eplepai er så godt, å her finnes det noen varianter å litt til.

♥♥♥

 

Omslagsbild

Dette er en bok å bli glà i og av. Kjempefine bilder, dvs en blavennlig bok. Det er mange fristendes oppskrifter og ikke minst et språk som gjør den artig å lese og de er nok den første bakbok jeg føler dette før.

Her et utdrag om hva som står bak på boken - “ Just nu håller du i inte bare i 101 recept på godsaker i din hand. Du håller æven i 101 hyllningar til livet. 101 tværsækra sætt att gøra någon glad på. 101 skøna genvægar till underbart kurvig kropp och tværlycklig sjæl. 101 anlednigar att gå upp på morgonen. 101 sætt att sæga vælkommen. 101 sætt att be om førlåtelse. Vår bok heter Kærleksmums, eftersom kærlek och mums er viktigast i værden….” -

Disse to damerna kan mye annet og de har bla en blogg sammen som heter “Husmorsorna”. Denne blogg har jeg nettopp nå i denne stund funnet frem til. Skal helt klart gjøre meg meir kjent med den.

♥♥♥

 

Macaron

Denne boken bare ropte på meg fra hyllan der den stod. Jeg trur jeg er inne i en rosa periode for tiden, det ser så ut hvis man ser på de andre bøkene og. Her kan du følge en trinn for trinn på grundoppskriften av macaronene. Det finnes forslag på smaks sammensettninger og oppskrifter på de nydeligeste fyllninger. Det kan være godt med en liten go`bit noen ganger. Disse macaronene, som er en fransk liten fristelse, er veldig “inne” for tiden.

♥♥♥

Nok reklame for bøkene, nå til selve bakingen.

Det er kjempespennendes å være på kjøkkenet å prøve nye ting. Man må følge med tidens trender så både macaroner og cupkakes måtte vi prøve. Jeg og en av mine søstrer bakede,  den andre søstern min sprang rundt og fotograferte.

 

IMG_3907

Mitt første forsøk på macaroner var si som så. Det smakte godt men resultatet kunne sett bedre ut. Jeg sku prøve å få mine macaroner rosa og det såg sååå bra ut, men etter en tur i ovn blev de svagt rosa mot hudfarget, hmmmm, ikke hel det jeg sett før meg. De fikk ikke samme størrelse og ytan var sprukket på de flesta. Jeg skal prøve dette på nytt, må få det til.

 

lemon curd Jeg valgte å fylle dem med Lemon curd, et helt underbart fyll.

 

 

Oppskriftene til cupkakes vi valgte ut denne gang, fant vi på Manuela sin herlige blogg “Passion4baking”.

IMG_3748 

 

IMG_3905

  “Banana cupcakes & caramel frosting” 

 

 

IMG_3900 “White velvet Lemon & Butter Cupcakes with Dreamy Creamy White Chocolate Frosting”

 

Kakene blev gode og fine, dokk ikke så perfekt pyntet som Manuela`s sine. De var mektige kaker men vi merket at vi som baket disse hade størst problem med akkurat det. Hva det muligens for at det foregikk en god del prøvesmaking underveis!

Det er ikke siste gang jeg prøver dette,  blir kanskje nødt til å ha noen kakeselskap frem i tiden, om ikke jeg skal rulle frem, hi hi. Men da må jeg bare få sagt at jeg har funnet meg joggesko i sommer, så  jeg skal vel klare av litt smaksprøver.

 

kaker

2 kommentarer:

Vibekes lille grønne sa...

Her var det utrolig mange lekre fristelser! Nesten så jeg bare må liste meg ut etter å ha veid meg etter sommeren. Det blir mye å ta igjen på bloggfronten ja, men det er jo bra så blir det flere oppdateringer! :)

Malin sa...

Skulle man kunna få receptet på "lemon curd"? Den var så smaskig och jag kan tänka mig att lite solgul lemon curd i en fin liten burk kommer att pigga upp nu när jobb och höst närmar sig. Jag är helt säker på att citronsmaken kommer få mig att tänka på den härliga sommaren!