Det er herlig og vare ute i naturen på høsten. Om lørdagen tok vi en liten tur på fjellet og tyttebær fanns det fortsatt og plokke med seg hjem. Jeg spiser ikke så mye tyttebærsylt men det gjør mannen i huset. For att jeg og sku få litt glede av tyttebærene så prøvde jeg og bake brød med tyttebær i. Da mann og sønn i huset var noe skeptisk så blev det to brød med og to brød uten tyttebær.
Jeg brukte meg av en oppskrift på brød som jeg pleier og bake mye av, her kommer den.
LANGPANNEBRØD
4 brød | Ovnstemperatur: 200 grader |
4 dl | hvetekorn |
5 1/2 dl | vann |
50 g | gjær |
8 dl | vann |
2 ss | olje |
1 ss | sirup |
1 ss | salt |
ca. 6 dl | rugmel |
ca. 2.3 liter | hvetemel |
Kok helkornene med vann til de er myke. Avkjøl til fingervarmt, 37 grader. Smuldre gjæren i bakebollen.
Bland vannet og oljen. Varm dette til 37 grader. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett resten av væsken, sirupen ,saltet og de kokte hvetekornene.
Elt inn så mye av melet at deigen blir smidig og slipper bollen. Dryss litt mel over deigen og dekk med plast. La deigen heve i i ca. 45 minuter.
Elt deigen på bakebordet med resten av melet. Form deigen til 4 lubbne brød. Legg dem i smurt langpanne, ca 30x 40 cm. Pensle med olje mellom brødene. Prikk med en gaffel og la brødene heve under klede i ca. 45 minutter.
STEKING: Stek brødene på nederste rille i ovn ved 200 grader i ca 50 minutter. Avkjøl dem litt og velv dem deretter på rist.
Nå var jeg spennt. Jeg skar opp brødet og tok meg en fersk brødskive med ost på. Mmmmmm dette var godt!
3 kommentarer:
Spennende å bake brød med tyttebær i - det har jeg ikke hørt om før :-) Kan tenke meg at det ble godt ja :-D
Ha en trivelig kveld og klem fra Siv
Mm, det både ser og høres godt ut!
Ha ei flot høstuke! Klem : )
Så spennende oppskrift, brødene ser flotte ut!
Å så godt som det dufter av hjemmebakt brød.
Ønsker deg en fin uke!
Klem T
Legg inn en kommentar