Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
lørdag 25. januar 2014

Hva er i mine tanker for tiden?

Dagene begynner og bli lysere, herligt!

montasje 25012014Dette trur jeg  må bli min beste julegave i 2013. Denne koppen fikk jeg av min sønn.

Siden jeg skrev sist, hvilket er alt for lenge siden så har vi bla  feiret jul i Åre, sammen med familien i Sverige. Som forrige gang så fikk vi leid oss et hus sammen, et hus med to bad, bobbelbad og bastu. Ville man stå på slalom så var det bare og ta på seg utstyret og gå ned til leden nedfør huset og stå på ski ned til skiheisen, perfekt!

Vi hade en fin uke sammen, men litt sykdom var det. Det beste var givetviså få hva sammen med tantebarnen på 1 1/2 og 2 år, kos, kos. Julegaver hade blitt strikket og pakket opp på julaften, dette får jeg komme tilbake til.

Etter at vi kom hjem så blev jeg og mannen syk. Jeg ble liggende rett ut og feiret nyttår fra sofakroken med paracet varm te og dyna rundt meg. Beklageligvis ble dette sittende i så det ble en veldig stille og rolig feiring av sønnen i huset når han ble tennåring den 8 Januar. Feiringen ble seinere når vi var i litt bedre form. Vi sliter faktisk fortsatt litt med halsen, irriterendes hoste som kommer på natten.

***

Hva skjer ellers? Akkurat nå er det veldig spennende hvor lenge vi får ha tillgang til vann. Noen av naboene begynner og slit med at vannet fryser, når blir det vår tur? Det er veldig behagelig å kjøre til og fra byen når det ikke er snø, men det som kan bli resultat etter lang kulde uten snø er barfrost og at vi blir uten vann.

Akkurat nå har jeg suttit mye fremfor pc og søkt på retro. Jeg har lyst og samle på litt gamelt porselen og bestikk. Tanken er at dette kunne vært artig og ha på hytta når den blir ferdig. Sku gjerne velat ha det hjemme, men jeg trur at vi idag er så vant til oppvaskmaskin at det og start med å vaske opp alt for hånd ikke blir så godt mottatt her i huset. Jeg trur ikke det er så lurt og vaske alt av eldre porselen i vaskemaskin, trur det går ut over mønstret.

montasje astrid 25012014

Jeg har tenkt og prøve og få tak i deler av serviset “Astrid”. Dette er en servise fra Figgjo Flint, Turid design. Så hvis det er noen der ute som far rundt på loppis og ser noen deler til en billig penge så tenk på meg. Det virker som om det er middags delene som kan bli vanskeligst og få tak i. Det som er så dumt er at det alltid blir porto i tillegg, for jeg har ikke sett at det finnes noe her i Bodø til nå. Det jeg fikk sendt fra Sandnes kom godt pakket i en Norgespakke og alt var like helt når det kom frem, men jeg vet at man kan hva uheldig.  Den pakken jeg mottok inneholdt 4 dessertskåler 17 cm og en potetskål 21,5 cm. Altså så har jeg ikke mye, men det er en god start.

Så finnes det så mye annet fint, se feks på dette “Market”, et annet Turid design. Syns det er litt artig!

 

Bestikk skal jeg og start og få tak i, det jeg har sett ut er dette bestikket med svart bakelitt. Det ser ut til at det finnes mye av dette i Sverige både rundt på loppis og netthandel. Kanskje jeg må utnytte det at jeg har familie i Sverige : )

montasje 24012014 2

Så var jeg på loppis om onsdag. Var egentlig ikke ute etter noe spesiellt, ville bare se meg rundt. Under en masse fat stod det noe som jeg syns så litt kjent ut, et stort fat fra Høganæs. Dette er noe som jeg har mange deler av hjemme. Fatet bli med meg hjem, og jeg måtte ut med hele 20 kr. Ellers pleier jeg og kjøp av Høganæs når jeg er hjemme i Sverige, dette pga av at fabrikssalget ikke ligger mer en 5 mil fra mine foreldre.

***

I jul så var det en av mine søstrer som kom med stor mage. Dette innebærer at jeg kan tenke babyprosjekt igjen : ) Har noen tanker der, må bare finne garn til prosjektene.

Jeg skal nå skrive på nye innlegg der jeg skal vise frem mine strikkede julegaver 2013.

 

Ha en riktig fin helg!

 

Pernilla

Ingen kommentarer: