Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.




onsdag 14. august 2013

Det var en gang for lenge lenge siden ….

…en jente i Sverige som ville strikke en fin genser.

IMG_0381

Garnet ble kjøpt inn og gensern startet på. Etter å ha strikket et godt stykke så stoppet allt opp. Det var litt av en jobb, gråtonene er veldig lik og det å strikke mønster frem og tilbake, puhhh. Arbeidet ble tatt opp og startet på nytt, denne gang på rundpinner hvilket gjorde det mye enklere. Stort sett ferdig med “kroppen” og startet på en erm men der sa det stopp igjen.

IMG_0304

Jeg har nå sett på den lenge og fått litt vondt i meg, det har vært mye jobb med denne men skal jeg vare ærlig så trur jeg at denne modellen ikke lenger er aktuell for meg. Som dere ser her så er den stor som et hus, men mønstret er nydelig.

IMG_0306

IMG_0305

Jeg trur nok at mange andre kanskje hade funnet en annen løsning en meg. Jeg er ikke en person som liker og klippe opp og sy i strikket, og spesiellt ikke hvis jeg i tilegg må prøve endre ting for å få et bra slutresultat. Derfor har jeg bestemt meg. Jeg føler meg nesten litt gal, denne gensern skal rekes opp og frigjøre litt herlig garn til andre prosjekter. 

 

IMG_0336

Nå finnes det ikke noen genser lenger, men mye fint garn. Dette er garnet fra det jeg strikket og så har jeg flere nøster som legat på vent i mange år. Nå ska det lages hesper, vaskes, så det blir som nytt igjen.

 

Trur aldri at jeg vasket dette garnet, for dette vannet blev veldig skittent. Dette er garn som jeg husker ullgarn var på min tid (huff, nå hørtes jeg nesten gammel ut). Med en mormor og mor som elsket og strikke og vekstfarge garn kjenner jeg igjen duften på dette garnet, sau. Og jeg syns det lukter godt!

Så måtte garnet henges på tørk.

IMG_0349

IMG_0359

IMG_0357

Tenk så vakkert et garn kan vare i sine naturlige farger, og så fluffi og herlig det ble etter vask.

 

IMG_0375

Her ligger garnet ferdig til i brukes på nytt igjen. Nå kan jeg legge inn dette i stash på Ravelry. Det er 100 gram i var hespe.

Kilafors Svenskullgarn. 2-trådig  
Naturhvit, nr 102 500 gram
Lysegrå, nr 202 200 gram
Grå, nr 302 100 gram

Jeg trur ikke det blir startet noe på en god stund, jeg har så mye annet på gang. Hvis det blir som jeg tenker nå, så kan det bli en kofte i stilen Bohuskofte til meg selv en gang. Et garn med denne lange historien må bli noe til meg selv.

Hvor lenge siden er det egentlig jeg startet på denne gensern? Jeg er ikke helt sikker. Jeg har bodt i Norge i 21 år nå og denne ble startet langt før det. Før jeg flyttet hit tok jeg en utdanning på 2 år og da strikket jeg ikke på den, oppe i 23 år. Trur ikke jeg kan komme på noe nå som kan bli mer nøyaktig. Men trur nesten med sikkerhet at jeg kan legg til 2 – 3 år dvs 25- 26 år siden. Det vil bety at jeg var rundt 15 år da jeg strikket på denne. Tenk hva stor den må ha varit da.

 

IMG_0361

 

 

 

 

 

Pernilla

2 kommentarer:

Gunilla Carlsson sa...

Ja, ibland blir det bäst att börja om från början. Blir man inte nöjd så används ju inte plagget ändå.

Monstermønster sa...

Så lurt å gi den en ny start! Nå har du vakkert garn som kan bli til mye fint.