Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
søndag 22. juli 2012

Helg med skiftende vær, og min første afterheel sokk er ferdig.

Første uke på jobb etter ferien er unnagjort, har kanskje så godt pga at været uansett ikke lignet på sommer. Her må man bare springe ut når det er oppehold og prøve å få gjort noe , for det varer ikke lenge. Vi gjorde klar sykklene idag,  når det sluttet og regne så sykklet vi en tur. Vi fikk nyte litt sol, men på hjemturen forsvant den og det kom litt regn,vi  lurte på hvilken årstid vi egentlig hva i.  Nå har solen vist seg igjen, mannen i huset sprang ut for å klippe plenen  og min sønn kom seg på trampolinen. Jeg fikk tatt noen ekstrabilder på mine sokker for å se om fargene ble litt bedre.

Denne sokken  fant jeg ut kunne hva en god feriestrikk, da vi sitter mye i bilen for å komme til familien i Sverige.  Jeg kunne givetvis ikke vent til ferien min startet, sankthans helgen. Da det i ettertid viste seg at det ikke blev tid til så mye strikking så gjorde ikke dette noe, sokkene ble ferdig først igår.

Liker enkel strikking som man kan strikke på fremfor tv og i bil.For at selve sokken ikke sku se kjedelig ut så ville jeg ha selvstripet garn.  Akkurat nå så frister det veldig å få tak på et selvstripet garn på nettbutikk, det virker som det er der allt finns.

Fibernymph
Lollipop Yarn
Three Ewes Twisted in Fiber
Twiste Limone

Dette er bare noen av de butikker som finnes. Noen som vet om denne typen selvstripet sokkegarn finns å få tak i i norge?  Gi meg gjerne et litet hint/tips!

Jeg fikk bruke av det garnet jeg hade hjemme, det ble ikke akkurat noen sprudlendes sommerfarger men helt ok.

IMG_7440

 

 

IMG_7432IMG_7429

oppskrift: After thought heel socks av Laura Linneman
garn: Regia- Design line Jazz colour. Farge: 06453
pinner: 2 1/2
notat: Første gang jeg strikker afterthought heel, dette fant jeg forklaring på hos “The Knit Girllls” her.
Ikke første gang jeg brukte meg av “kitchener stitch”, men husket det givetvis ikke så dette finnes det forklaring på her. Det blir veldig fint!

Det blir flere av disse hvis jeg finner riktig garn. Trur jeg må lage dypere hel neste gang, dvs strikke mer en 4 runder for jeg starter minsking i sidene.

 

IMG_7430

Finn en feil!!

Jeg hva så nøye med den første sokken jeg strikket, ville stripene sku stemme med resten av sokken. Trur egentlig ikke noen hade sett det men men så er det. Når jeg så strikket den andre hælen så ville jeg bare bli ferdig og glemte av akkurat dette, resultatet er altså at hælene ikke er helt identiske. Ja,ja dette får jeg lev med, jeg orket ikke starte på nytt.

Pernilla

torsdag 12. juli 2012

Lofotpostens kulingvotter

Nå ser jeg at det er kjempelenge siden jeg skrev her på bloggen min. Jeg har ikke haft ferie hele denne tiden men helt enkelt bare ikke tatt meg tid til å skrive. Vi kom hjem fra ferie på tirsdagen og nå skal jeg prøve og bedre meg litt med innlegg her på bloggen. Jeg har litt å vise frem og fortelle om, jeg har nemlig blitt voksen i sommer (40 år) og blitt tante til en nydelig liten Tove.

Jeg begynner i dette innlegg med å vise frem et strikkeprosjekt som jeg hva ferdig med før ferie, jeg la dem ut på ravelry men har glemt å vise dem frem her. Det hva min vennine Berit som ønsket seg disse vottene fra Lofoten. Hun har bursdag i Juni og jeg håper innerlig at hun ikke trenger disse i sommer, men det kommer vel en vinter. De ble ikke de beste bildene på vottene, det jeg ikke fått med er at det på innsiden av tommelen er en L for lavtrykk. Det hva et annerledes motiv på disse og artig å strikke.

 

307 

 

oppskrift: fra lofotposten, her.
strl: Damevott
garn: Dale garn, Heilo.
pinne: 3 1/2 og 4.

Pernilla