Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
onsdag 15. februar 2012

Fingerless mittens

  der kan jeg hake av for første ferdige prosjekt på vottelisten min.  Dette hva fort unnagjort så kanskje det blir flere av disse.

IMG_5416

oppskrift: Har gått etter  Annepaalandet`s Mitts i bunnen, men har gjort det om litt for å passe meg.
garn: Sandnes garn – Perfect.
pinner: 4.5
5.0
kommentar:

Jeg syns de ble litt store for meg, så jeg strikket om den første to ganger før jeg ble fornøyd.

Jeg la opp 36 masker og strikke vrangbord som det står. Der etter felt jeg 4 masker(=32), strikk videre etter oppskrift.
Minske to masker over tommelen for å få riktig antall masker til vrangborden på slutten.

Pernilla

mandag 13. februar 2012

Det finnes så mye fint

For en laaaang uke det har vært. Nå har jeg kommet meg så pass at jeg kunnat oppdatere meg litt i bloggverden idag. Jeg har legat rett ut i innfluensa i 1 uke nå. Dvs jeg prøvde meg på et litt gjestopptreden på fotballturneringen i helgen(som publikum) men for rett hjem og la meg igjen etterpå, hva visst ikke så pigg som  jeg trudde. Sliter fortsatt med en envis hoste som holder meg våken om nettene men ellers føler jeg  ting begynner og rett på seg igjen, noen dag til nå så er jeg sikkert på benen og på arbeid igjen.

Skal 2012 bli votteåret? Ja, utifra det jeg kan lese på blogger og forum er flere en meg som har lyst å strikke på votter i år. Jeg har prøvd å se meg om etter fine vottemønster som jeg kan tenk meg å strikke og den listen blir laaaaang.

Her er noen av de vottene jeg kunne tenkt meg å strikke:

1. Et som ikke er ferdig, men som jeg trur blir kjempefint, er Meisebo sitt mønster som hun holder på med nå. Se begynnelsen her.
2. Chrysanthemums, finnes gratis her hos knitty.
3. Pelle, disse har jeg kjøpt.
4. Lotus mittens, gratis.
5. Annepaalandet`s Mitts, finnes her på bloggen hennes.
6. Bittas mittens and Vistes Wristies, gratis på Ravely.
7. Glorius cabled mitts, kjøpes på Ravelry.
8. Magpie mittens, gratis.
9. Winterland/vinterland, kjøpes på Ravelry.
10. Kristin`s løytnantshjerter votter, kjøpes på Ravelry.
11. Det finnes mange fine mønster hos Jorids mønsterbutikk. Bla. vil jeg strikke kattevotter og fisherman`s friend. Kaninvottene har jeg strikket. Og de andre to mønstrene har jeg kjøpt.
12. Bellas mittens, gratis. Disse ligger som en UFO.
13. Mittens for Miss, gratis her hos Pickles. Disse har jeg kjøpt garn til.
14. Snowbird Mittens, gratis.
15. Wood hollow mittens,kjøpes på Ravelry.

Så hva venter jeg på, er det ikke bare å begynne?

JO, men…………………….så er det bare det at det er så  mye andre ting som og frister, ikke bare votter. Men listene over disse ting får jeg vise dere en annen gang. 

Ja, vi får se hva jeg klart å få sammen av disse vottene i løpet av året.

Da jeg begynnt å skriv denne “ lille”  listen så hade jeg Annepaalandet`s Mitts på listen min, disse er nå ferdig, bare ikke blogget om det enda. Nå har jeg gått over til å strikke på  Bitta`s mittens.

 

Pernilla

tirsdag 7. februar 2012

Så har jeg handlet igjen

 

IMG_5423

Det finnes utrolig mye fint av oppskrifter på Ravelry, blogger og nettsteder men noen ganger er det ok å sitte og bla i en fin bok.  Når Pyssel og knåp viste frem sitt bokkjøp så kunne jeg ikke la være å bestill den jeg og.

Noen damer på hobbyboden pratet og veldig varmt om vottekalendern til Hof Husflidslag på Hobbyboden, oops så hva den og bestillt.

Nå sitter jeg her noen oppskrifter rikere, det er så herlig å sett seg i sofakroken og bare bla i boken og kalendern. Det er ikke alt som frister og strikke men noe skal det bli. Må innrømme at det hva luen på forsiden av boken KNIT LOCAL som gjorde at jeg kjøpte boken, luen  skal altså strikkes.

 

Pernilla

søndag 5. februar 2012

Tova venninnevotter

- Pernilla, sånne votter ønsker jeg meg! Dette sa en veninne til meg når hun holdt i et par tova votter under julemessen på jobb. Jaha, da hva det bare å sette igang å strikke, man må høre etter på hva venninene ønsker.

Jeg har ikke så go erfaring med tova votter. Det blir liksom ikke den strl som jeg ønsker, derfor ble dette veldig spennende.  De har vært ferdig noen uker nå men har legat hjemme da jeg trudde jeg enten skulle brodere eller lage nålefiltet mønster på. Men tilslutt insåg jeg at skulle hun få de før vintern er over så måtte hun få de nå. Det såg ut til at mottaker ble fornøyd, og idag er det –12 grader så jeg håper hun nå kan holde seg varm om fingrene.

 

IMG_5403

 

oppskrift: STRIKK & TOV 8, pt DESIGN, RAUMA DESIGN.
garn: RAUMA, Finullgarn. Farge:400, Parti: 319.
pinner: 51/2
kommentar: Jeg fikk beskjed om att kjøpe et garn som  hva minst mulig behandlet, beste resultat oppnås med ubleket garn. Det fargede eller blekte garnet tover ikke like bra. Dette gjorde at jeg tok en sjanse da jeg absolutt ville ha det blekte garnet. Når jeg tovet det i maskin valgte jeg derfor og tove det i 60 grader( i oppskriften står det 40 grader).  Resultatet ble litt mer tovete votter en jeg i utgangspunkt tenkt meg men de satt perfekt. Muligens kunne jeg  haft 2 masker mer på tommeln, den ble litt smal. 
Jeg ble ellers veldig fornøyd, det er en fin passform på disse.

 

Jeg har kjøpt to nøsten med  Sandnes garn - Tove, ublekt. Dette skal og bli et par tova votter, spennt på resultatet av disse.

Ønsker dere en fortsatt fin Søndag!

 

Pernilla