Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
søndag 5. februar 2012

Tova venninnevotter

- Pernilla, sånne votter ønsker jeg meg! Dette sa en veninne til meg når hun holdt i et par tova votter under julemessen på jobb. Jaha, da hva det bare å sette igang å strikke, man må høre etter på hva venninene ønsker.

Jeg har ikke så go erfaring med tova votter. Det blir liksom ikke den strl som jeg ønsker, derfor ble dette veldig spennende.  De har vært ferdig noen uker nå men har legat hjemme da jeg trudde jeg enten skulle brodere eller lage nålefiltet mønster på. Men tilslutt insåg jeg at skulle hun få de før vintern er over så måtte hun få de nå. Det såg ut til at mottaker ble fornøyd, og idag er det –12 grader så jeg håper hun nå kan holde seg varm om fingrene.

 

IMG_5403

 

oppskrift: STRIKK & TOV 8, pt DESIGN, RAUMA DESIGN.
garn: RAUMA, Finullgarn. Farge:400, Parti: 319.
pinner: 51/2
kommentar: Jeg fikk beskjed om att kjøpe et garn som  hva minst mulig behandlet, beste resultat oppnås med ubleket garn. Det fargede eller blekte garnet tover ikke like bra. Dette gjorde at jeg tok en sjanse da jeg absolutt ville ha det blekte garnet. Når jeg tovet det i maskin valgte jeg derfor og tove det i 60 grader( i oppskriften står det 40 grader).  Resultatet ble litt mer tovete votter en jeg i utgangspunkt tenkt meg men de satt perfekt. Muligens kunne jeg  haft 2 masker mer på tommeln, den ble litt smal. 
Jeg ble ellers veldig fornøyd, det er en fin passform på disse.

 

Jeg har kjøpt to nøsten med  Sandnes garn - Tove, ublekt. Dette skal og bli et par tova votter, spennt på resultatet av disse.

Ønsker dere en fortsatt fin Søndag!

 

Pernilla

7 kommentarer:

LilleAsk sa...

Heldig venninne som har fått et par tovede votter av deg. Fine var de.
Ha en fortsatt fin søndag.

Snertne sneller og små nøster sa...

De ble veldig fine :-) Så snill du er mot venninna di :-))

Ha en flott søndag - klem Siv

wims sa...

Heldig mottaker. Kjempefine votter :O)

gyldenkron sa...

De ble kjempefine, så ut som en god passform.

Stinemorღ sa...

Nydelig venninnegave - så heldig hun er :)

Hanne sa...

Fine, fine, fine!
Ønsker deg ei herlig uke :)
Pludrehanneklem

Gro @:) sa...

Kjempefine votter! De ser så utrolig deilige ut! :)