Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
søndag 25. november 2012

Nye bekantskaper

Jeg har kjøpt garn som jeg ikke strikket i tidligere.

IMG_7922

I oppskriften skal man bruke  Smart ullgarn men jeg byttet det ut med garnet Mor Aase Ull/bomull, en blandning av 55% merino ull og 45% ull. Strikkefastheten er ikke riktig lik så etter litt prøvestrikking og mål så fant jeg ut at jeg kunne strikke en strl mindre og få de riktig. Det blir spennende å høre om den passer når den blir pakket opp til jul. Jeg er ikke så glad i å strikke i bomull men denne blandning syns jeg hva veldig ok. Håper bare at fasongen og kvaliteten på gaven holder seg etter bruk og vask. Jeg kan ikke vise dere det ferdige resultatet her, får vise frem bilder etter jul. Dette er et garn som finnes på REMA 1000, og det til en billig penge.  Kanskje det er noen som leser dette som har noen erfaring med garnet, dele gjerne med deg.

 

 

IMG_7907

Jeg hva  innom TreL, de har fått litt garn inn i denne butikk som ellers domineres av pappir og ting til kortlaging og scrapping. Garnet jeg bare måtte ha med hjem, mest pga fargen, hva et nøste med Odin superwash fra Viking. Med pinne 51/2 så skal dette bli en enkel ribbestrikket lue til meg selv.  Jeg regner med at det ikke tar alt for lang tid.

 

Nå har farmen gått  lenge på tv og jeg blir bare mer sikker på at mitt valg av genser til meg selv er helt riktig, ribbestrikket setesdalsgenser. Jeg har ikke handlet inn garn enda, jeg har så mange prosjekt jeg vil ha ferdig først. Jeg kjenner meg selv så pass godt at jeg vet at hvis garn til denne gensern kommer i hus nå så vil jeg starte med en gang. Dette får vente til julegavene er ferdig, det store prosjektet i 2013.

Så har jeg funnet meg en ny strikkekopp. Denne fant jeg på Åhlens og den bare måtte bli med hjem.

Ikveld tok jeg meg en kopp te, i min nye kopp, fremfor tv:n, og et nytt julegave prosjekt på pinnene.

IMG_7943

 

Pernilla

fredag 9. november 2012

Couscoussalat med granateple

Dette er en veldig frisk og søt salat som blir en herlig kontrast til feks grillmat eller kylling.

Jeg letet rundt på nettet etter noen nye tilbehør til grillmaten og fant broccolisalaten men jeg ville ha noe mer. Jeg kom over forskjellige varianter av couscoussallater. Med oppskriften til Cathrines matblogg til grunn så lagde jeg en enklere variant av denne  friske og fargerike salaten.   

 

image

 

Couscoussalat med granateple 

Du trenger:  
Ca 2 dl couscous  
2 dl varmt vann  
en rød paprika  
en gul paprika  
en oransje paprika  
½ - 1 rødløk  
8 - 10 tørkede aprikoser  
et granateple  
   
Dressing:  
saften av en halv sitron  
½ dl olivenolje  
1ts spisskummen  

salt, pepper

 

Kok opp vannet. Ta kjelen av platen, og rør i couscousen. La den stå og trekke, og avkjøle.
Rens og del opp paprikaene og løken i jevnstore terninger. Del aprikosene i fire. Bland alt sammen, og lag dressingen.
Press sitronen. Pisk olivenoljen inn i sitronsaften i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Fordel over salaten, og bland lett.

Hvert eple inneholder ikke mindre enn 617 små, røde frø. Den enkleste måten å få disse ut, er å dele den i to. Bank på utsiden av frukten, da vil frøene ramle ut etter hvert.  På denne måten får du ut frøene, men ikke hinnene i skilleveggene. Fordel halvparten av frøene i salaten, og fordel den siste halvparten på toppen, som dekor.


Granateple er en vakker frukt!

 

Håper det smaker!

 

Pernilla

onsdag 7. november 2012

Frisk broccolisalat

Når jeg ikke kan vise frem det jeg strikker på, så får det bli tema mat i noen av mine innlegg fremover. Håper jeg ikke skremmer bort noen lesere av den grund. Jeg er minst sagt litt rotete når det handler om å ta vare på mine oppskrifter.

image

Her ligger det mye løse papirer, og ikke noen form for system har jeg heller. På innsiden av døren ser vi en av favorittene til sønnen min – Pannekaker.

image

Da jeg enda ikke klart å få system i mine oppskrifter så er det sikkrest for meg om jeg legger ut noen av favorittene i bloggen, da kan jeg alltid finne de frem. Givetvis må jeg og dele med meg av noen av godbitene til dere.

På sensommern i år fikk jeg prøvd ut noen nye friske salater som tilbehør til grillmaten. Idag legg jeg ut oppskriften på en utrolig god broccolisalat. Denne oppskriften fant jeg på MAT PÅ BORDET.  Dette er en herlig blogg der du finner mye godt. 

Dette er en salat med rå broccoli i små biter blandet med tørkede tranbær, ristede mandelflak og en dressing av majones og rømme.

 

Broccolisalat

 

image

Du trenger:  
2 broccoli hoder  
50 gr mandel flak  
en håndfull tørkede tranebær (eller rosiner)  
1/2 rødløk  
   
Dressing:  
125ml rømme  
75ml majones  
2 ss cider eddik (eller hvitvinseddik)  

1 ss sukker

 

Kutt opp broccoli i mindre litt ujevne biter, ikke alt for små.  Mandelflakene skal ristes i stekepanne, pass på - de kan fort bli brent. Løken skjæres opp i fine biter.

Lag til dressingen og bland sammen alle ingredienser i en stor skål. Smak til salaten med salt og pepper. Salaten holder seg godt i kjøleskapet i noen dager.

Håper det faller i smak!

 

Pernilla