Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.




onsdag 26. september 2012

40 år–et luksusproblem

Det har seg sånn at jeg gikk og ble voksen i sommer, 40 år. Jeg fikk meg mye fine ting og dette vil jeg komme tilbake til og vise frem i noen andre innlegg, men jeg fikk og penger fra mange venner og familie. Disse pengene skal brukes på meg selv, og det er der problemet ligger, hva skal jeg kjøpe for pengene? Dette må man kunne kalle et luksusproblem. Når man ellers springer rundt i butikker i byen eller på nettet så finner man så mange ting men da er ikke pengene der.

Akkurat nå er jeg inne på tanken om å  kjøpe meg garn til en genser. Det luter åt en marius, men kanskje ikke av den helt tradisjonelle varianten.

Tema 15 - Voksne/Klassikere

 

Modell 38

Jeg liker disse to med ribbestrikking, trur de får litt bedre passform.  På  bildene så ser de litt kort ut så det er mulig at jeg strikker den bare litt lenger, kanskje både i bol og ermer. Er det noen der ute som har erfaring og tips og komme med er jeg takknemlig.

Så hva det garnet, hvilken type garn og hvilken farge?

Som jeg har lest meg til her i dette hefte så er den overste strikket i per gynt, sandnes alpakka, sandnes duo og mandarin classic. I den andre har de brukt sandnes mini alpakka, sandnes  miniduett eller SISU. Hvorfor skal det vare så vanskelig?

Etter utseende så faller jeg mest for den andre gensern, men i brunt og hvitt. Garntypen deremot er jeg litt usikker på.

***

Så er det bare sånn at jeg nesten MÅ ha en veske og legg dette strikkeprosjektet i og kanskje litt smått og godt å oppbevare strikketilbehør i, eller? Er det noen der ute som har kjøpt seg strikkeveske som de vil annbefale?

Jeg har vært rundt på nettet og sett litt. Jeg fant denne siden Jordana Paige og vesken THE KNITTER'S SATCHEL, denne kan man få kjøp ho Pinnsvin Design. Noen som har denne, og kan si litt om den?

Namaste er et annet merke med mange fine vesker og ikke minst tilbehør. Det som er dumt er att jeg ikke kan finne ut hvor jeg kan få tak i disse veskene i Norge. Pinnsvin har modellen Monroe men ikke Hermosa bag eller The Harlow bag.

Bildene på veskene er lånt fra Namaste.

The Harlow

Eggplant

Caribbean Blue

Feature 1  Feature 3

Feature 2

Feature 4

Feature 5

Feature 6

Den er bare så lekker! Dette er de to fargene jeg liker best.

 

 

 Monroe

Gå inn på Youtube og se her

Peacock

Black

Photo of the Monroe Handbag

Photo of the Monroe Handbag

Photo of the Monroe Handbag

Photo of the Monroe Handbag

Photo of the Monroe Handbag

Photo of the Monroe Handbag

 

 

Hermosa bag

Photo of Hermosa Handbag

Photo of Hermosa Handbag

Photo of Hermosa Handbag

Photo of Hermosa Handbag

Det beste med veskene fra Namaste er nok at det fins tilbehør til disse veskene, noe som du kan oppbevare strikkepinner heklekroker og småting i. Men jeg trur dere får stikke innom siden og se litt selve ellers så får jeg et laaaangt innlegg her.

Så som det er nå, så er det the Harlow modellen som er mest aktuell og da er det BARE å bestem seg for fargen. Jeg elsker lilla, men er sterk farge som turkis hade vært veldig lekkert, men så er det svart som da er veldig safe. Jeg sliter håret, hva skal jeg velge? Bare jeg ikke ender opp med to vesker bare for å få en med farge og en sort, hade vært typisk meg.

Er det noen der ute som syns noe om disse veskene  og fargene så er jeg lytter øre.

Pernilla

søndag 16. september 2012

Konfirmasjonskort #6

Jeg får det ikke til å stemme at jeg bare har lagd 6 stk konfirmasjonskort i år. Jeg trur nok det er flere jeg ikke har vist frem, men dette er ihvertfall det siste jeg har lagd.

IMG_7721

IMG_7722

IMG_7723

Det blev et guttekort, der jeg brukte meg av høstfarger.

 

Pernilla

søndag 9. september 2012

Helgekos med hobbyboden

Jeg hva inne på hobbyboden om fredagen og kom over Helgekostråden. Jeg tenkte - hvorfor ikke, jeg hiver meg med. Jeg rotet blandt mine Ufo og fant frem mine Bittami mittens. Etter å ha sett på Ravelry så fant jeg ut at disse startet jeg på i Oktober 2011.

Se hva lite jeg hade igjen, og sånn har de legat i nesten et år. Jeg skjønner ikke hva det er som gjør at noen prosjekter ender opp som Ufo? Jeg elsker dette mønstret, de er fine, enkle å strikke og garnet LIMA er herlig å strikke med.

Etter at jeg hva ferdig på jobb igår og sønnen og jeg spist middag ble det helgekos. Om kvelden satte vi oss fremfor tv og såg på Indiana Jones, jeg ble ferdig med vottene! Jeg skal helt klart lage fler av disse.

Det er første gang jeg prøver denne typen tommel og jeg syns det ble veldig fint. Men …..når jeg sku strikke videre på tommelen og plokket opp 2 masker så ble det som vanlig noen små hull. Klarer ikke å få dette helt tett, bra man kan bruke nål og garn etterpå for å fikse på det.

IMG_7709

oppskrift: Bittas mittens
garn: DROPS. Lima
pinner: strømpepinner nr 6
notat: Et bra mønster som er enkelt og følge.

 

 

IMG_7713

Pernilla

onsdag 5. september 2012

Den nye generasjonen med strikkere

Den nye gjenerasjonen strikkere

Dette bilde fant jeg inne på Hobbyboden i et innlegg, måtte bare formiddle det videre til dere som ikke er der.

Jeg foretrekker garn mellom fingrene fremfor tastaturet, men men… var sin smak. Trur nok at ekte vare varmer litt meir, hvis det da ikke er oppfunnen en ny form for printer med garnpatroner, hi hi.

 

Pernilla