Hva kul at du har funnet frem til min blogg. Her skriver jeg litt om forskjellige hobbyer jeg prøver på. Noe hverdagsprat blir det nok og innimellom. Jeg blir veldig glad hvis du legg igjen en hilsen.
mandag 30. april 2012

Meisene mine skal testes ut

Nå har jeg endelig åpnet mine første meiser, det satt laaaangt inne. Jeg har funnit noen små  prosjekt og bruker da av de fargene jeg har. Nå er jeg spent på om jeg liker og strikke med dette garn som er så poppulært hos mange.

IMG_6039

Dette er Wollmeiser, 100% Merino Superwash;  i fargene Natur, Neptun og Twin; i rødfargen Herzblut.  Nyyydelige farger. Neptun er meir grønn en på dette bilde. Dette ser nesten litt norsk ut, hi hi.

 

Nå har jeg fått noen bestillinger på kort, bursdag og konfirmasjon. Just det, jeg har masse ting til kortlaging på loftet, må nok skaffe litt inspirasjon til dette nå og tørk støv av allt utstyr. Det kommer sikkert å hva som hver gang jeg lager kort, har ikke noe som passer. Problemet er det at jeg har fullt med pappirer og skal jeg springe ut og shoppe nye ting for hvert kort jeg skal lage så blir det dyrt. Med andre ord, ikke lov å handle nye ting – bruk det jeg har.

 

Pernilla

torsdag 26. april 2012

Et mysterie som startet i 2010

Om onsdag hade jeg fridag og det hva regn ute. Regnvær gjorde meg ikke noe, da kunne jeg  sitte inne og strikke på Mysteriesokkene 2010. Ja, du leste riktig, 2010. Disse begynnte jeg på 1 oktober 2010 og igår klarte jeg altså og komme i mål. De er et enkelt mønster og følge, og de er fine, men av og til så bare blir det så.

Når jeg ble ferdig med sokkene så kom solen frem. Jeg tok med meg føttene ut og fikk tatt bilde. Jeg er veldig fornøyd med sluttresultatet men hade jeg brukt ensfarget garn så trur jeg mønstret kommit bedre frem.

 

IMG_6009

IMG_6013

 

 

Oppskrift: Mysteriesokk 2010 av Kirsten Kapur.
Strl: M
Garn: Austermann, step
Pinne: 2 1/2

 

Pernilla

mandag 23. april 2012

Hvem sier at tallet 13 må bety ulykke

Kristins strikkeblogg hade en give away, og denne hev jeg meg med på. Hva skjer, jeg vinner med kommentar nr 13. Kanskje dette er mitt lykketall?!

IMG_0822

Jeg vannt et nøste med  Sandnes Minipalett og to nøster Drops Alpaca. Begge garner har jeg brukt før, og Drops Alpaca elsker jeg å strikke i.  Tusen takk Kristin!

 

Den 13. april hva jeg inne hos to vrange og hennes give away.

buttons by robin-002

Her kunne man vinne noen fine knapper fra Buttons by Robin. To vrange har brukt knapper herfra blandt annet på sin nydelige vest som dere kan se her.  Tru det eller ei, jeg vant!!!

Hun har så mange fine knapper, jeg vet ikke hvordan jeg skal klare og bestem meg. blandt alle godterier.

En ting er sikker, jeg skal tippe lotto til helgen, kanskje kl. 13.13, hi hi.

Hva gjør jeg ellers? Jeg prøver å motivere meg til å bli ferdig med flere UFO og nå er det et par sokker det strikkes på, har tåfelling igjen. Går sakte men sikkert fremover.

Pernilla

torsdag 12. april 2012

En UFO ble ferdig i påsken

Jeg trudde jeg sku ha så mye tid og ork til å strikke i påsken. Været hva ikke det beste, mye snøbyger og solen kunne vært fremme meir men ute det hva vi, og skiturer ble det. Det hva nok all den friske fjelluften som gjorde at når kvelden kom hva det ikke sjanse til å sett seg å strikke så mye, relativt tidlig i seng hver dag. Jeg fikk dokk strikket ferdig et par sokker som legat allt for lenge. Når jeg ser nærmere på det så har de faktisk legat et helt år, huuu. Jeg har gitt de navnet Pippi`s langstrumpe.

097

 

100

Syns at det ble riktig fint ved hælen, her pleier jeg alltid å slite.

 

oppskrift: Det er strikket etter sokkeskolen til Annepålandet.
Innledende runde.
Del1: vrangborden
Del2: hælen 
Del3: foten
Del4: tåa
pinne: 2 1/2
garn: Sandnes, fantasy strømpegarn.  farge: 4100.
Til sokkene brukte jeg 76 gram.
notat: Jeg valgte å fortsette med ribbestrikk hele veien rundt.  Minskningen, på 8 masker,  ble utført bak på sokken på pinne 1 og 4 ved å  strikket sammen  2 vr i ribbestrikkingen. Maskeantallet er da 34 frem på sokken og 30 bak.

 

Pernilla

onsdag 11. april 2012

Påsken 2012

Det ble noen påskedager til fjells i år og. Som vanlig så såg det ut som det beste været ble i palmehelgen, men noen dag med sol fikk vi som kom opp seinere og.

016

Selbuvottene er med på hver skitur.

 

003

Veldig skiftendes vær men akkurat her nyter vi solen når vi går.

 

056 Dette er kanskje ikke en stor bakke men stor nok for at jeg skal feige litt ut. Men…..jeg kom meg ned tilslutt, det hva bare og sett utfør.

 

060

De andre hva forran meg i spåret hele tiden. Jeg sku ta bilde hele tiden, det er så vakkert oppe i Sulis.

 

092

Kunst ved campingvognen.

 

079_thumb2

Så startet jeg på et par sokker, men etter å ha strikket halve og jeg skulle prøv den så fikk jeg den ikke på meg. Åhhh, når skal jeg lære meg, jeg strikker allt for hart og spesiellt med flere farger. Disse må jeg ta opp og begynne på nytt med men akkurat nå mistet jeg motet på akkurat dette paret så det blir nok noe annet først.

Håper dere har haft en fin påske allesammen!

Pernilla

mandag 2. april 2012

Cat mittens

Enda et par votter er ferdig fra listen min.

Disse hva artige å strikke, det skjer noe hele tiden og det driver en frem. Som vanlig stopper det opp litt når vottene nesten er ferdige dvs tommel og en felling igjen. Rart, dette skjer hver gang. Men nå er jeg kommen i mål og er veldig fornøyd med vottene. Trur helt sikkert at jeg kan strikke flere av disse men kanskje jeg først legger opp til sokkene med samme design. 

IMG_5810

      IMG_5812      IMG_5815

mønster:  cat mittens, mønster finner du å kjøpe på Jorids mønsterbutikk, ilag med mange andre fine mønster.
garn: Daletta, fra DALE Norway.
Fargenr: 2425 og 0090.
pinne: 31/2.
notat:

Noen endringer måtte til for meg. Jeg strikker hart og måtte derfor endre på pinne strl. Når jeg  kom til tommelen ble den litt liten med pinne 3,5 disse ble derfor strikket med pinne 4 og et “bein” lenger.

 

Pernilla

søndag 1. april 2012

Dette ble en herlig dag!

Vi valgte å bli hjemme denne helgen og det viste seg å være et godt valg. Vi har haft et nydelig vårvær og idag pakket vi sekken og gikk oss en tur i nærmiljøet, vi bor bra fint!

IMG_5778

IMG_5781

Her er stranden som hva vårt mål for dagen. Vi satt i solen og koset oss med litt godt vi hadde med oss i sekken.

IMG_5800

Her er vi på tur hjem, og huset vårres ligger inne i denne viken, vi bor bra vakkert til!!!

 

Når vi kom hjem satte jeg meg i solveggen og festet tråder på mine votter. Vottene er vasket og ligg nå til tørk, dette betyr at jeg imorgen har jeg et innlegg om mine nye votter.

IMG_5804

Nå må jeg finne ut hva jeg skal strikke på i resten av påsken. Jeg trur jeg pakker mine to strikkevesker med litt av hvert, jeg har mye som jeg kan gjøre ferdig men jeg har og noe nytt jeg vil begynne på , hmmm. Dere får vente og se.

 

Pernilla